Renovatie gemeentehuis loopt vertraging op

geldermalsen • De raad werd tijdens de laatste vergadering geïnformeerd over het later afronden van de verbouwing aan het gemeentehuis. In december werd nog gemeld dat de werkzaamheden in juni, voor aanvang van de zomervakantie, klaar konden zijn maar dit wordt nu de tweede helft van september.

De aannemer heeft aangegeven dat een vertraging in de levering van glasplaten voor de patio langer op zich liet wachten. Er moet rekening gehouden worden met nog zeven weken extra. Daarnaast zijn ook de onderhandelingen over de renovatie van het dak nog niet afgerond. De hoofdaannemer zal naar verwachting deze klus ook op zich nemen maar moet er met de gemeente nog uitkomen. Gezien de strakke richtlijnen, over het niet overschrijden van het budget is de uitdaging om er met dezelfde middelen uit te komen iets lastiger maar wel haalbaar.
De nadrukkelijke wens van veel raadsleden was om de verbouwingskosten binnen de perken te houden en dat lijkt nog steeds te lukken. Bij het slaan van de eerste paal gaf raadslid van Dorpsbelangen Hettie Markenhof zelfs een wens mee dat dit het geval zou zijn.

Wethouder Jan de Geus houdt de raad op de hoogte van de ontwikkelingen maar een opening voor de zomervakantie zit er niet meer in. "Bij iedere bouw gaat het om vele kleine bouw stapjes, in de juiste volgorde. Het gaat mis als een belangrijk klein stapje vertraging krijgt: met het plaatsen van het glas tussen de nieuwbouw en de oudbouw wordt het binnen droog en windvrij. Hierdoor kunnen we nu pas echt aan de binnenkant beginnen. Helaas dus wel enkele weken later, weken die binnen budget niet meer in te halen zijn, maar de eindfase is in zicht”, legt de wethouder uit.