Afbeelding
Foto: Truus van den Bogert

Cingel Tuin lenteklaar gemaakt

beesd • Leerlingen van de Lingeborgh afdeling groen kwamen nogmaals naar de singeltuin bij het klokhuis in Beesd om de klus van NL Doet 9 maart af te maken. 

Onkruidvrij gemaakt en nieuwe grond werd er in de bakken gedaan, geschonken door Kroeze hoveniers. Tussen de buien door werd er hard gewerkt in de tuin, vroege aardappels en uien werden in de grond gelegd. (zie foto)  Tijdens de buien werd er binnen ingezaaid  samen met de gasten van de dagverzorging het klokhuis en de leerlingen van de peuterspeelzaal de knuffel. In de cingel tuin rond het Cingelplein wordt samengewerkt door de scholen, kinderopvang en dagverzorging. De leerlingen werden met een lekkere lunch verrast door de vrijwilligers van de dagverzorging het Klokhuis. 

Afdeling Groen

De zogenoemde afdeling groen van de Lingeborgh is onderdeel van de opleiding  Vmbo kaderberoepsgerichte leerweg. In het eerste leerjaar krijgen leerlingen algemene vakken. Nederlands, Engels, wiskunde, natuur&gezondheid, natuur&techniek, mens in tijd & ruimte, muziek, beeldende vorming, gym, loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) en mentorles. Bij alle vakken helpt je docent je met het aanleren van de vaardigheden die nodig zijn om de leerstof goed op te nemen. Daarna kiezen de leerlingen in het tweede jaar een proifiel. Groen is één van de keuzes die gemaakt kan worden. Andere opties zijn:  Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen of Horeca, Bakkerij en Recreatie. Meer informatie:

q www.lekenlinge.nl/geldermalsen