• Miko Weaver.
• Miko Weaver. Foto: Aangeleverd

Miko Weaver in Schenkerij de Beurs

geldermalsen • Op zaterdagavond 15 april treedt vanaf 21.00 uur Miko Weaver op in Schenkerij de Beurs. Weaver is een Amerikaanse gitarist vooral bekend door zijn werk met Prince. Een gouden kans om te genieten van deze geweldige artiest.

Rond 1994 verbleef Weaver een aantal jaren in Rotterdam. Gedurende deze periode speelde hij jams in kleine lokale clubs. In 1994 nam hij ook enkele nummers op in een opnamestudio in Leiden, Nederland met enkele lokale muzikanten en geluidstechnicus Armand Wouters. Eén nummer heette "Crazy with sex". Het nummer was een mix van stijlen, de Time meets Parade met Weaver die de tekst rapt. Dezelfde studio nam ook een live concert op dat hij gaf in Rotown in Rotterdam, Nederland. Een kleine zaal, er waren ongeveer 200 mensen aanwezig. De opgenomen nummers en het concert zijn nooit uitgebracht.

Weaver woont momenteel op Ibiza, Spanje, waar hij kleine concerten en optredens geeft en ook af en toe optreedt als dj op enkele van de hotspots van het eiland. Hij schakelde de afgelopen tien jaar over op de bas en staat bekend als meer funky op bas dan op gitaar. Miko's gitaar- en basvaardigheden zijn te zien op Dorian Moor, een inwoner van Berkeley, die in 2009 een single uitbracht. Weaver maakt nu kunstwerken en exposities.

Bij zijn vorige optreden in Schenkerij de Beurs maakte Weaver veel indruk. Reden voor eigenaar Cees Blom om de Amerikaan nogmaals naar Geldermalsen te halen. "Dit is een unieke kans om een artiest van dit formaat aan het werk te zien. Ik ben er trots op dat we hem hebben kunnen laten komen en reken op veel bezoekers."