• Michael en Willi Mulder nodigen iedereen uit om te komen kijken bij het wandelevenement.
• Michael en Willi Mulder nodigen iedereen uit om te komen kijken bij het wandelevenement. Foto: Cees Hoogteyling

'Wandel voor het Leven' in Neerijnen

neerijnen • De vierde editie ‘Wandel voor het Leven vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni. Op dit moment hebben zich elf teams aangemeld om aan dit evenement deel te nemen. In estafettevorm zullen de deelnemers wandelen door het prachtige gebied van het Gelderslandschap rond het kasteel in Neerijnen.

Voorzitter van de Stichting, Bert Vos: “Om na corona weer op gang te komen hadden we vorig jaar een verkorte versie. De deelnemers vonden dat maar niets en zagen toch weer graag een periode van vierentwintig uur, zoals die in het verleden door het KWF, onder de naam ‘Samenloop voor Hoop’, in het leven is geroepen. We begrijpen dat wel. 

Veel werk

Het is niet alleen voor ons als organisatie veel werk, de teams moeten ook hetzelfde werk doen. We wilden er geen gras over laten groeien en hebben vorig jaar als bestuur gezegd, dat doen we dan maar direct. De dorpen in West Betuwe zijn ook meer naar elkaar toe gegroeid. Want als er nu iets is om de saamhorigheid te verbeteren is het wel dit evenement ‘Wandelen voor het Leven’. Wat zouden we blij zijn als er een team van de gemeente zich zou aanmelden of teams uit de oude gemeenten Lingewaal en Geldermalsen.”

Het bestuur doet er alles aan dat het weer een evenement wordt, waar lang over zal worden nagepraat. Het is natuurlijk een geweldig terrein waar het zich allemaal af gaat spelen. Naast dat er door de teams 24 uur wordt gewandeld, is er op het startterrein een grote markt en een podium waar artiesten en muziekgroepen optreden. Neerijnen zal die dag in het teken staan van ‘de traan en de lach’. Ook dit jaar zal een groot deel van de opbrengst gaan naar het kankeronderzoek van KWF, het Toon Hermans Huis in Tiel en een nog niet bekende instelling.

Bestuursleden

Bestuursleden Willi Mulder en Michael Mulder hebben als taak het licht en geluid te verzorgen, daarnaast heeft Michael de taak ervoor te zorgen dat de deelnemers en de vele bezoekers die worden verwacht zich geen moment zullen vervelen.
Michael: “We ervaren dat dit evenement vol verhalen staat. Mensen hebben zulke mooie gesprekken die ze met elkaar uitwisselen.

Het zijn twee dagen van verbroedering en er is een grote saamhorigheid. Wie heeft in zijn familie of naaste omgeving niet te maken gehad met kanker. Het is erg jammer dat in veel plaatsen dit evenement na corona niet meer wordt georganiseerd.”

Willi: “Hier op deze mooie locatie komen de mensen tot rust. Ze kunnen hun verhaal kwijt. Er komen mensen die hersteld zijn van kanker, ze kunnen hun verhaal kwijt aan medepatiënten. Het is werkelijk een dag met een lach en een traan.”
Het evenement gaat vrijdag 2 juni om vier uur van start en eindigt zaterdag om vier uur. De opening van dit voor West Betuwe unieke evenement zal worden verricht door burgemeester Servaas Stoop.

Aanmelden als team en info: www.wandelvoorhetleven.nl