• Bart Zuidam in de aanval.
• Bart Zuidam in de aanval. Foto: Aangeleverd

Spannende vijfsetter voor GO'97

geldermalsen • De heren volleybalteams in de tweede klasse zijn dit seizoen erg aan elkaar gewaagd. GO’97 speelde inmiddels al acht keer een beslissende 5e set, waaronder de laatste twee wedstrijden met prima overwinningen tegen de nummers 1 en 2. Vrijdagavond op bezoek bij Vives in IJsselstein, de huidige nummer vijf, werd het wederom een 5-setter.

Aan de eerste set leek geen eind te komen. Na verschillende setpoints voor beide teams, was het bij de stand 29-30 toch GO’97 dat eindelijk het beslissende punt wist te maken en daarmee een 0-1 voorsprong nam. Met enkele (jeugdige) wissels, wist de ploeg van coach Smidt het goede spel in de tweede set een vervolg te geven en won ook deze set knap met 20-25.

In de derde set kwam Vives beter in zijn spel en had GO het lastig om de tegenstander aanvallend onder druk te zetten. Met twee keer 25-18 bracht de thuisploeg de wedstrijd weer in evenwicht. Maar ook in deze 5-setter was het opnieuw GO’97 dat met 8-15 aan het langste eind trok en zo zijn elfde wedstrijd op rij wist te winnen.

Aanstaande vrijdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis in De Randhorst hopen de heren van GO’97 dan de competitie met een mooie derde plaats te kunnen afsluiten. Het team nis ook trots op de jonge speler die steeds meer hun stempel drukken op de prestaties van heren 1.