• Chantal van Essen, Trijnie van Doorn, Babs Bergs, Marietje Kievit en Annette van Zoelen (niet op de foto: Yolanda van de Wetering) van de werkgroep.
• Chantal van Essen, Trijnie van Doorn, Babs Bergs, Marietje Kievit en Annette van Zoelen (niet op de foto: Yolanda van de Wetering) van de werkgroep. Foto: Jamila Ibrahim

Alzheimer Trefpunt krijgt nieuwe invulling

west betuwe • Sinds 2010 is het Alzheimer Trefpunt actief in de gemeente West Betuwe. De werkgroep van het Alzheimer Trefpunt bestaat uit een groep actieve vrijwilligers die allen een aanbieder van zorg en/of welzijn uit de gemeente vertegenwoordigen. In het najaar van 2023 krijgt het trefpunt een nieuwe invulling.

Tot voor kort vond er iedere tweede woensdag van de maand een Alzheimer Trefpunt plaats in het Klokhuis in Beesd. Op woensdagavond 10 mei zullen Anne van Steijn (consulent mantelzorg bij Welzijn West Betuwe), een ervaringsdeskundige én een notaris voor de laatste keer invulling geven aan dit programma. Zij vertellen over de thema's mantelzorg(ondersteuning), het (levens)testament en regeling financiële zaken bij dementie. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom voor een kop koffie of thee. De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur. In het najaar gaat het nieuwe programma van start. In plaats van maandelijkse, kleine bijeenkomsten staan er op 13 september en 29 november twee grote themabijeenkomsten gepland in het theater van de Pluk. Tijdens deze nieuwe avonden is er aandacht voor inhoudelijke thema's en meerdere sprekers. Er blijft gelegenheid voor het ophalen van informatie, ontmoeting én ontspanning. Heel graag ontmoeten we je op één van de genoemde data.
Wie vragen heeft over het thema dementie of Alzheimer Trefpunten in West Betuwe, kan contact opnemen met Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06-38095381. Informatie www.alzheimer-nederland.nl/regios/rivierenland