Afbeelding
Foto: Aangeleverd

2e beste Dierverzorgster Nederland

geldermalsen • Tessa van den Wijngaard heeft de tweede plaats in de Skills Heroes-finale Dierverzorger en ontving hiervoor een zilveren medaille. Tessa is student uit het examenjaar van de opleiding Dier en management op Yuverta mbo Geldermalsen. Afgelopen herfst werd zij eerste tijdens de selectiewedstrijd van Yuverta en mocht Yuverta vertegenwoordigen tijdens Skills Heroes The Finals.

Tijdens deze finale dierverzorging kreeg Tessa in totaal 12 uur de tijd om de opdrachten zelfstandig uit te voeren. De locaties waar de opdrachten werden gehouden waren kinderboerderij De Kraal en in Diergaarden Blijdorp in Rotterdam. Dierdocent Leontien Geelen begeleidde Tessa naar dit eindresultaat. ‘Ik ben super trots op de prestatie van Tessa. Zij toonde vakmanschap en voerde de opdrachten rustig en beheert uit. Ik was vooral onder de indruk van haar professionaliteit en hoe rustig ze was", aldus Geelen.
Tessa volgt de 3-jarige opleiding Dier en management bij Yuverta mbo Geldermalsen. Hier leerde zij hoe je dieren verzorgt, het hanteert, over de huisvesting en welke voeding een dier nodig heeft. Omdat het een niveau 4 opleiding is maakt ook ondernemen en het contact met klanten deel uit van de opleiding. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd kunnen mbo-studenten in de nationale finale komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied.