Optreden wereldberoemde WASO Quartet

geldermalsen • Op zondagmiddag 23 april treedt het wereldberoemde WASO Quartet op bij Schenkerij De Beurs op het Marktplein in Geldermalsen. Dit unieke concert wordt georganiseerd door de Stichting Hot Club de France Nederland.  De concertmiddag start om 15:00 uur en de toegang is € 15. 

In 1975 werd in het WASO Quartet geformeerd, een enthousiast bandje van jonge Belgische muzikanten die verslingerd waren aan het oorspronkelijke geluid van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli. Ze trokken steeds vollere zalen, binnen en buiten België. Oprichters Koen de Cauter en Fapy Lafertin bleven jaar in jaar uit het gezicht van de band, met verschillende bandleden achter en naast hen. Begin jaren '80 trok het WASO Quartet steeds meer de aandacht van Nederlandse jazzclubs, zo ook die van Nick Vollebregts Jazz Café in Laren, waar de TROS wekelijk live concerten op de radio uitzond.
Geïnspireerd door de energieke optredens van het WASO Quartet besloten een paar Nederlandse muzikanten in 1983 een nieuwe ‘Hot Club'-organisatie in Nederland op te richten. Doel was het organiseren van concerten en het verbinden van liefhebbers. Als eerste actie van het stichtingsbestuur werd het WASO Quartet in november '83 uitgenodigd om een concert in Utrecht te geven. Zo stond het WASO Quartet aan de basis van deze stichting. Na 40 jaar maakt de stichting de cirkel weer rond en speelt het WASO Quartet (weer) op het podium.

Deze concertmiddag start om 15:00 uur met een leuke talkshow setting, begeleidt door het Marcia Bamberg Swing Quartet. Ook zijn er verschillende kramen aanwezig van gitaarbouwers, plectrumspecialisten en boek- en cd-verkoop uit het genre. Tussen de concerten door wordt er volop gejamd en geïmproviseerd.

q www.hcdf.nl/