• Prijsuitreiking van de West Betuwe Cup.
• Prijsuitreiking van de West Betuwe Cup. Foto: Aangeleverd

Acht tennisverenigingen strijden om West Betuwe Cup

Sport

WEST BETUWE • Een nieuwe tennistraditie is afgelopen week voortgezet in Gemeente West Betuwe. De acht tennisverenigingen binnen onze gemeente streden met elkaar in de tweede editie van de West Betuwe Cup. Wethouder Rutger van Stappershoef kon na een lange dag van finales de felbegeerde cup uitreiken aan winnaar TV Haaften, dat met een minimaal verschil de hoofdprijs wegkaapte voor de neus van TV Waardenburg en de andere tennisverenigingen.

Meerdere gastheren

GLTC (Geldermalsen), TV Ophemert en TC Varik-Heesselt waren dit jaar gastheer voor de tweede editie van de strijd om de West Betuwe Cup. Eind 2022 kon na corona eindelijk de eerste editie georganiseerd worden van dit onderlinge toernooi tussen leden van T.C. De Belt (Heukelum), GLTC (Geldermalsen), TV Haaften, TV Ophemert, TV Rhelico (Beesd), TC Varik-Heesselt T.V. Waalrackets (Vuren) en TV Waardenburg.

Finaledag

In stromende regen werd op de finaledag dapper gestreden om de laatste punten. 150 dubbelpartners van de 8 verenigingen hadden de hele week met en tegen elkaar gestreden. De vereniging met het beste gemiddelde per deelnemende speler zou de West Betuwe Cup winnen. TV Haaften nam al snel de leiding, maar zag in de loop van de week TV Waardenburg tot op 0,03 punt naderen. Ook de strijd om de 3e plek werd op honderdsten van punten beslist in het voordeel van gastheer GLTC.

Winnaars uit Haaften

Wethouder Rutger van Stappershoef mocht de prijs overhandigen aan de enthousiaste spelers van TV Haaften. “We zijn als gemeente echt heel trots op zo’n nieuwe traditie in onze nog jonge gemeente. Dit is een voorbeeld hoe verenigingen onderling samenwerken en hun enthousiasme uitdragen naar hun leden. Met dit soort activiteiten hopen we dat meer mensen enthousiast worden om te gaan sporten in verenigingsverband.”

‘Volgend jaar nog meer deelnemers’

André de Fockert, trotse voorzitter van winnaar TV Haaften en volgend jaar met TV Rhelico en TV Waardenburg gastheer van het toernooi, pakt die handschoen graag op. “Volgend jaar gaan we voor 300 deelnemers! Met dit enthousiasme verdubbelen we vast de deelname van alle verenigingen!” Wellicht dat het speciaal door Brouwerij De Hoeve uit Meteren gebrouwen West Betuwe Cup-bier een rol vervulde in deze uitspraak, maar zeker is dat de sfeer er goed in zat en de deelnemers vol lof zijn over de vlekkeloos verlopen organisatie.

Over de Cup

De West Betuwe Cup is een eigen initiatief van de acht tennisverenigingen. Het doel is de sportieve band tussen de verenigingen en hun leden te versterken, meer tenniskansen in de regio te bieden en vooral een gezellig en sportief onderling toernooi met elkaar te organiseren. De West Betuwe Cup wordt georganiseerd als onderdeel van het Sportakkoord West Betuwe. Gemeente West Betuwe werkt daarin samen met lokale sportorganisaties om méér mensen méér in beweging te krijgen in onze gemeente en ondersteunt hun plannen.