• Links Fred Temminck, rechts Anne van Rossum.
• Links Fred Temminck, rechts Anne van Rossum. Foto: J.Wijngaard

Raadslid en fractievoorzitter van de ChristenUnie Fred Temminck stapt uit de lokale politiek

Nieuws

ASPEREN • De 70-jarige politicus uit Asperen maakt plaats voor Anne van Rossum uit Geldermalsen. “Het juiste moment om nu te doen”, zeggen ze.

‘Gerekend op drie zetels’ 

Het is de verkiezingsuitslag van vorig jaar die eigenlijk ten grondslag ligt aan de beslissing om vroegtijdig deze wissel uit te voeren. “We hadden gerekend op drie zetels, er kwamen zelfs meer stemmen dan ooit bij ons terecht.” Alleen door de hoge opkomst en de verdeling van restzetels moest de ChristenUnie genoegen nemen met twee zetels in de gemeenteraad van West Betuwe. 

Groot geworden in voormalig Lingewaal

In 2002 werd in de gemeente Lingewaal de ChristenUnie actief. Temminck werd burgerlid en in 2006 zelf gekozen in Lingewaal. Hij klom op tot fractievoorzitter, ook in West Betuwe. Temminck woont met zijn vrouw in Asperen en is zeer actief in het verenigingsleven. “Ik heb een mooi gezin, kinderen kleinkinderen, goed om daar tijd aan te kunnen besteden. Deze week logeert de jongste bij ons, echt leuk. En ik ga lekker wandelen over de struinroutes langs de Linge.”

Anne van Rossum uit Geldermalsen stond eigenlijk vorig jaar al klaar om als raadslid aan de slag te gaan. 

Interview

Fred Temminck en Anne van Rossum hebben in aanloop naar de overdracht een interview gegeven aan Het Kontakt West Betuwe. Het interview is te lezen in de krant van komende week.