In gesprek over rouw

enspijk • Dinsdag 6 juni gaat een nieuwe gespreksgroep Rouw van start. Wanneer iemand een dierbare verliest, staatzijn of haar hele wereld op zijn kop. 

In de gespreksgroep kun je elkaar tot steun zijn door het delen van ervaringen en te luisteren naar elkaars verhaal. Het kan je helpen de draad van het leven weer op te pakken. Er zijn 7 bijeenkomsten op dinsdagmiddag.

Rouwen is voor iedereen anders. Aan de hand van de verschillende thema's krijgen deelnemers inzicht in het rouwproces en de verschillende theorieën die er over rouw bestaan. Pieter van der Keur en Els Verweij de Geus, allebei sociaal werkers bij Welzijn West Betuwe, leiden al enkele jaren gespreksgroepen rouw. Els vertelt: "Deelnemers blijken de behoefte te hebben om steeds weer het verhaal te mogen vertellen.”
Pieter vult aan: "We krijgen terug van de deelnemers dat het een fijne plek is om over het verlies te praten omdat het niet overal gewaardeerd wordt.  Eén van de deelnemers van de laatste gespreksgroep heeft het als helend ervaren, en voelt dat ze verder gekomen is in haar rouw, het voelt voor haar lichter.” Steun van lotgenoten kan je helpen het verlies te verweven in je nieuwe leven."

De volgende bijeenkomsten zijn op 13, 20 en 27 juni en 4, 11 en 18 juli van 13.30 tot 15.00 uur in De Dorpskamer in Enspijk. 

Voor aanmelden of meer informatie kan contact worden opgenomen met Pieter of Els 0345-573688 of info@welzijnwetbetuwe.nl. Na aanmelding vind er altijd een kennismakingsgesprek plaats.