Lampionnenoptocht in Haaften

haaften • Op vrijdag 24 maart organiseert Oranjevereniging Haaften weer een gezellige en muzikale Lampionnenoptocht. Vertrek: om 18:30 uur v.a. De Burcht van Haeften.  Na afloop is er ranja voor de kinderen en kunnen zij marshmallows roosteren boven het kampvuur. Niet in het bezit van een lampion + lampje?  Deze kunnen ter plaatse gekocht worden voor €3,- Deelname is GRATIS! Graag wel vooraf inschrijven via: www.oranjevereniginghaaften.nl


'Het verhaal van Indië'

haaften • Op uitnodiging van de Studiekring in Haaften verzorgt Hans Slijp (gids in museum Bronbeek) de presentatie “Het verhaal van Indie”. Hij belicht diverse aspecten vanaf de VOC tot de onafhankelijkheid van Indonesië. Datum: woensdag 22 maart Aanvang: 20.00 uur. Locatie: de Burcht van Haeften, Vredeplein 1, 4175 HA, Haaften. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen €5 p.p. Voor alle info: www.studiekringhaaften.nl of 06-21914404


Cultureel Café Geldermalsen

geldermalsen • Op vrijdag 17 maart vanaf 20.30 uur speelt Bernard Brogue in Schenkerij de Beurs in Geldermalsen. Hij klinkt “zo Brits als een Bobby”, en herinnert aan grootheden zoals John Martyn, Nick Drake, Bruce Cockburn en de Ier Luka Bloom. Een eclecticus bij wie naast folk o.a. pop en jazzinvloeden hoorbaar zijn.


Klarinet en harp in Stroomhuis

neerijnen • Zondag 19 maart 2023 om 15.00 uur treden klarinettist Joosje van Andel en harpist Michelle Sweegers op in Stroomhuis Neerijnen. De twee musici vormen al jarenlang een vast duo. Zij leerden elkaar kennen toen zij samen aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht studeerden. De bijzondere combinatie van klarinet en harp geeft een zachte, warme muziekkleur. Entree 20,00 euro inclusief een drankje. Zaal open om 14.30 uur.


Psalmen zingen 

geldermalsen • Comité Woord en Daad van Geldermalsen organiseert op zaterdag18 maart in de Bethelkerk in Geldermalsen een Psalmen zangavond. Het thema is Lijdenstijd. Organist is Pieter Heykoop en de avond wordt ingeleid door Ds. A. Huijser. De toegang is gratis. Er is een collecte voor het project in Colombia: Jongeren aan het werk.


BOP Asperen

asperen • Op maandag 20 maart vanaf 10.15 uur Asperen Dorpshuis E.M.M. zijn mensen van harte welkom voor een potje sjoelen, een speeltje spelen. Ook is er weer de stamtafel aanwezig om de zaken te bespreken uit het nieuws die van belang zijn. Natuurlijk kan ook koffie koffie worden gedronken of gewoon een praatje gemaakt worden.