Korfballers Animo pakken titel in de zaal

geldermalsen • Aan de opmars van CKV Animo komt maar geen eind. Zaterdag pakte de ploeg de titel in de eerste klasse in de zaal. Het is de derde promotie op rij. De successen zijn niet alleen in de zaal want ook straks op het veld kunnen de korfballers de titel grijpen. 

In een volgepakte Randhorst greep Animo de titel, nadat naaste belager Vriendenschaar in de tweede helft opzij werd gezet. In de eerste helft had de ploeg het nog lastig (13-11) maar trok het de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe (25-19). "Zo vieren we vijf jaar geleden de promotie naar de 3e klasse, nu spelen we volgend seizoen gewoon in de overgangsklasse. Met een grote dank aan de selectie en de trainer', schrijft voorzitter Eli van Mourik op Facebook. De voorzitter is trots op de vereniging, eerder gaf hij al aan dat de ploeg het visitekaartje is voor de vereniging. "Uiteindelijk gaat iedereen daar de vruchten van plukken."
Met nog een promotie erbij verandert er veel voor de ploeg. Komend seizoen wachten er andere tegenstanders en in de overgangsklasse zullen de afstanden toenemen. Het publiek dat in grote getallen was toegestroomd zal de ploeg, net als de vaste supportersclub steunen op het volgende niveau. In het publiek met spandoeken zaten ook de jeugdspelers.  

De overgangsklasse is het vierde niveau in Nederland. De kern van de ploeg lijkt ook volgend seizoen behouden te blijven. Ook Niels Helmond, hoofdcoach en trainer van CKV Animo 1 verlengde onlangs zijn contract. De trainer nam na de coronaperiode het stokje over van zijn voorganger en wist gelijk clubgeschiedenis te schrijven door te promoveren naar de eerste klasse. De ploeg is een hechte groep spelers die elkaar ook buiten het veld kennen. Er is genoeg ervaring aanwezig en talent om de volgende stap te maken.