In contact met het waterschap

regio • Een veelgehoorde klacht: Inwoners van het Rivierengebied die contact opnemen met het waterschap krijgen meestal geen ontvangstbevestiging en verder vaak geen reactie op inhoudelijke vragen. Wat zijn volgens u (nieuwe) mogelijkheden om communicatie met de inwoners te verbeteren?

Partijen zijn het erover eens dat het waterschap goed bereikbaar moet zijn. BBB, AWP, PvdA en CDA hameren op goede afspraken over terugkoppeling en reactie termijnen. BvNL oppert de inzet van de app 'Beter Buiten' voor kleine zaken en vooral persoonlijk contact in grotere zaken. 

ChristenUnie ziet ook veel voordeel in persoonlijk contact zoals ook JA21 graag laagdrempelige mogelijkheden ziet voor inwoners om bestuurders te bereiken. Communicatie moet vooral in gewone taal zegt Water Lokaal en ook Water Natuurlijk ziet graag een bereikbaar bestuur maar daarvoor hoeven geen nieuwe communicatiekanalen te komen.

De BoerBurgerBeweging ziet wel iets in een 'klantenservice' en de Partij voor de Dieren oppert zelfs een portefeuillehouder voor communicatie, die zich daarnaast ook bezighoudt met participatie en inclusiviteit. PvdA en CDA zien best ruimte voor nieuwe mogelijkheden. ChristenUnie ziet Facebook Messenger als een makkelijk en toegankelijk platform voor inwoners. Voor JA21 zou een enquêteformulier op de website ook een oplossing zijn, voor een klachten en oplossingsregeling. 

Alle partijen zijn het erover eens dat het contact goed moet zijn. Het Waterschap Rivierenland moet in klare taal communiceren en altijd een reactie geven, het liefste zelfs volgens vaste termijnen. Een ontvangstbevestiging moet standaard zijn. Wanneer vragen niet direct beantwoord kunnen worden moet er tussentijds gecommuniceerd worden.