• Archery Tag tijdens de Wintergames 2023
• Archery Tag tijdens de Wintergames 2023 Foto: Aangeleverd

Uitleen sport- en spelmaterialen

west betuwe • Welzijn West Betuwe heeft een flinke hoeveelheid sport- en spelmaterialen beschikbaar. Niet alleen scholen, verenigingen en organisaties kunnen dit sportmateriaal lenen: alle inwoners van de gemeente kunnen hiervan gebruikmaken. 

Van sportdag tot feestweek en alles er tussenin: de grote hoeveelheid aan materiaal maakt elke activiteit tot een succes. Of het nu gaat om een open dag bij jouw sportvereniging, een jaarmarkt waarbij extra vermaak voor de kinderen nodig is of een activiteit bij jullie dorpshuis: je kunt de sportmaterialen bij van alles inzetten. Ook kinderfeestjes, teambuilding en vrijgezellenfeesten worden een stuk spectaculairder met de spelmaterialen van Welzijn West Betuwe. 

Doe je vrijwilligerswerk bij een dagbesteding? Zoek je een beweegactiviteit voor de soos? Wil je de bewoners van het verzorgingshuis in beweging krijgen? Organiseer je een zeskamp voor jongeren? Voor elke doelgroep is er wat wils. Van koersbal tot trefbal: alles is mogelijk.

Er is materiaal beschikbaar voor diverse sporten waaronder badminton, tennis, honkbal en hockey. Ook voor minder voor de hand liggende activiteiten heeft Welzijn West Betuwe benodigdheden te leen. Zo zijn er zelfs bokshandschoenen, jeu de boules ballen, schaakmatten en bijbehoren, knikkerbanen of koersbalmatten beschikbaar. Bovendien hebben we ook een megafoon zodat het hele sportveld je kan horen en whiteboards om de score op bij te houden.

Eerder genoemd materiaal kan je gratis lenen. Aan grotere materialen zitten kosten verbonden: denk aan een pannaveld, materialen voor padel, echte lasergames of speciale pijlen en bogen voor Archery Tag. In combinatie met de glow in the dark-tape en blacklights wordt jouw (kinder)feest nog spannender en leuker.
Veiligheid staat natuurlijk voorop. De buurtsportcoaches kunnen je van vakkundig advies voorzien bij jouw activiteit. Bij enkele activiteiten, waaronder Archery Tag, is begeleiding verplicht. Zo zorg je ervoor dat iedereen zonder kleerscheuren maar met een grote glimlach naar huis gaat.

Heb je inspiratie gekregen voor je volgende kinderfeest, zeskamp, beweegles, jongerenactiviteit of open dag? Materiaal aanvragen kan eenvoudig bij Tim Kroon via tkroon@welzijnwestbetuwe.nl. Een overzicht van al het sport- en sportmateriaal vind je op: welzijnwestbetuwe.nl/sportmateriaal