GVV verrast en wint met 1-2 van Lekvogels

lexmond • GVV heeft verrassend met 1-2 gewonnen van Lekvogels. Trainer Freek Wittenrood was opgelucht met dit resultaat. “We stonden al een tijdje voorlaatste op acht punten. Door deze winst sluiten we weer wat bij. Dit was een goede teamprestatie tegen een jeugdig team. Lekvogels had meer balbezit maar creëerde geen kansen. Wij waren effectiever."

Van stal gehaald

Bij GVV waren centrale verdediger Ronald Meering en spits Marcel van der Heijde weer van stal gehaald. Meering bracht rust in de Geldermalsense verdediging en voorin was lepe van de Heide altijd aanspeelbaar. Hij poetste een 1-0 achterstand weg door met een schitterende lob de gelijkmaker te scoren.

Na rust was kwam GVV op voorsprong. Via de opkomende linksback Adrie Blom en Van de Heijde kwam de bal voor de voeten van Jarno Kardol, die de bal onberispelijk binnenschoot. Het jonge Lekvogels ging hierna op jacht naar de gelijkmaker maar het bleef 1-2.

Rhelico speelt gelijk en doet Peursum pijn met 1-1 gelijkspel

rumpt • Rhelico voetbalde verdienstelijk tegen de nummer vier Peursum en kwam in de eerste helft op 1-0 voorsprong. Uiteindelijk maakten de gasten uit Giessenburg een kwartier voor tijd 1-1.

Rhelico kwam op een 1-0 voorsprong na goed doorzetten van Ferry van Asch. Zijn voorzet werd diagonaal in de kruising geschoten door Nathan van Os.

In de tweede helft zette Peursum Rhelico goed onder druk. Uiteindelijk resulteerde dat in de gelijkmaker.

Taaie pot

Adrie van Steijn was niet ontevreden. ”Het was een taaie pot voor ons. Jammer dat die goal nog viel. Ik weet niet wat ze eten in Giessenburg maar Peursum heeft allemaal grote mensen voorin en die werden voortdurend met de lange bal gezocht. De eerste helft lukte het ons om er onderuit te voetballen, maar na rust niet meer.”

Beesd gaat in het laatste kwartier onderuit tegen Groot-Ammers

beesd • Tot een kwartier voor tijd deed Beesd goed mee. Tegen titelfavoriet Groot-Ammers stond het toen nog 1-1. Maar hierna scoorde Groot-Ammers vier keer en bepaalde de eindstand op 1-5.

Na een 0-1 achterstand kwam Beesd op gelijke hoogte door een eigen doelpunt. In de tweede helft hadden Nick van der Burg en Jens Kroeze de 2-1 op de schoen.

Maar na zestig minuten leek de pap op bij Beesd en Groot-Ammers kwam steeds meer in de wedstrijd. Uiteindelijk scoorden de gasten in de laatste vijftien minuten vier keer.