• Ontwerp corsowagen Varik onthuld.
• Ontwerp corsowagen Varik onthuld. Foto: Aangeleverd

De Corsoclub Varik onthult haar ‘pronkjuweel’ voor 2023 en zoekt nog hulp

Algemeen

VARIK • Samen met wethouder Jacoline Hartman van de Gemeente West Betuwe werd in dorpshuis Toevershof het ontwerp onthult van de fruitcorsowagen die in Varik gebouwd gaat. Het was gelijk een gezellig samenzijn van de vrijwilligers.

De wethouder herinnerde in haar toespraak aan het succes van de dorpen Varik en Heesselt in 2019 met de winnende wagen ‘Pero’ en aan het vrolijke fruit-promotende ontwerp in 2022. De wagens uit Varik blijken telkens hoge ogen te gooien, zowel bij publiek als bij de jury.

‘Pronkjuweel’

Het ontwerp 2023 “Een Pronkjuweel” is wederom van Martin van Driel en Martine Hoogmoeden, het toont trotse pauwen. In februari is de bouw inmiddels van start gegaan. Voorlopig is de bouwavond op woensdagavond vanaf 19:00 uur. Hulp is niet alleen welkom maar ook hard nodig. Voorkleine klusjes zoals plakken van zaden of het grotere constructiewerk. Geïnteresseerden zijn welkom om de bouw van de wagen volgen of eraan mee te helpen in hal aan de Bommelsestraat 4a in Varik.   

Fruitcorso

Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend evenement. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. In het derde weekend van september zijn Tiel en Regio Rivierenland in de ban van het Fruitcorso.

www.fruitcorso.nl/nl/