Ook Maurice Schopenhouer kan SVS’65 niet aan een punt helpen

giessenburg • SVS’65 is het even kwijt. Na het gelijkspel van vorige week tegen Rhelico verloor het afgelopen dinsdagavond van koploper Groot-Ammers.

Zaterdag gingen de Spijkenaren met 2-1 onderuit bij Peursum.

Om een gelijkspel te forceren zette trainer Menno Beusekamp in de slotfase de joker in en bracht Maurice Schopenhouer in het veld. De 52-jarige spits was dicht bij een doelpunt, maar de drie punten bleven in Giessenburg.

SVS’65 kwam terecht op een 0-1 voorsprong door een schitterende omhaal van Toufik el Amghar, na een groot misverstand in de Giessenburgse defensie. Door een foutje van gelegenheids centrale verdediger Fitim Meha kwam Peursum voor rust nog langszij.

Hierna hadden de gasten nog kansen op 1-2, maar Johnny Wijnbelt en de nieuwe aanwinst Paul Luzineau misten.

Kopbal

Peursum kwam tien minuten voor tijd met 2-1 voor toen een snel genomen vrije trap werd ingekopt door hun spits. Hierna was SVS’65 nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Schopenhouer werd van de lijn gehaald en Robin IJsselstijn schoot net naast.