Afbeelding
Foto: Aangeleverd

NL-Doet: 'Velen handen maken licht werk'

regio • Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat dit met je doet. Dit jaar is NLdoet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023, 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds lwil daarom met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Tijdens NLdoet kunnen mensen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.
In West Betuwe zijn diverse activiteiten aangemeld voor NLdoet. Kijk voor een overzicht op: www.nldoet.nl 

Hoogstambrigade Tielerwaard 

In Opijnen aan de Zandstraat 60 in een hoogstamboomgaard die behoort bij een authentiek boerenerf zoals we dat in het midden van de vorige eeuw in de Betuwe aantroffen. De werkzaamheden tijdens NLdoet bestaan uit snoeien, takken verzamelen en gereedschap onderhoud om daarmee een bijdrage te leveren aan het behoud van landschapselementen. De hoogstambrigade zoekt nieuwe enthousiaste en daadkrachtige (kandidaat) snoeiers. Tijdens deze activiteiten is er koffie en kan men sap en cider proeven van het fruit uit de boomgaard.