Niels de Kock schiet WNC in blessuretijd naast ‘s-Gravenzande

‘s-gravenzande • Na de bekeruitschakeling tegen Meerkerk van afgelopen week, keerde WNC met een punt terug uit ‘s-Gravenzande. Hiervoor waren twee rasechte Waardenburgers verantwoordelijk. In de 93e minuut kopte oudgediende Jeffrey Weidema de bal voor de voeten van De Kock, die resoluut de 2-2 binnenschoot.

WNC kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Matthijs van Gessel draaide een corner bij de tweede paal in het doel. Na rust had WNC drie grote kansen op 0-2, maar de Waardenburgers verzuimden om de voorsprong te verdubbelen. ’s-Gravenzande scoorde hierna twee keer. WNC ging opportunistischer spelen. Dat resulteerde in de late gelijkmaker van Niels de Kock.

‘Collectieve wanprestatie’ van MVV’58

dongen • MVV’58 verloor met maar liefst 6-0 van laagvlieger Dongen. Dongen heeft een aantal spelers teruggehaald naar het zaterdagteam.
Maar dat is volgens MVV’58 trainer Frans van Helvoirt niet de reden van dit grote verlies. “We deden het aanvankelijk nog redelijk goed, maar door een vrije trap kwamen we op achterstand. Hierna scoorde Dongen door twee persoonlijke fouten. Vier van de vijf doelpunten kwamen door grote fouten bij ons. Het was een collectieve wanprestatie. We zijn met zijn allen door de ondergrens gezakt. Daar ben ik zelf ook verantwoordelijk voor. We hebben nog steeds personele problemen. Maar dat moet juist een motivatie zijn voor de andere spelers. Ik verwacht volgende week tegen Vuren een goede prestatie.”

Rhelico verliest van koploper Groot-Ammers

groot-ammers • Tegen koploper Groot-Ammers verloor Rhelico met 3-0. Na een kwartier kwam Groot-Ammers op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft scoorde de thuisploeg nog twee keer. Volgens Rhelico trainer Adrie van Steijn hadden ze nog een kans op de aansluitingstreffer toen Nathan van Os op de paal kopte. ”We hebben verdiend verloren, maar we hebben onze huid duur verkocht. De twintig minuten na rust speelden we goed en dacht ik dat we wel een kans maakten. Maar toen zij de 2-0 maakten was het over."

Zuur verlies voor ASH tegen Unitas

gorinchem • Tegen het sterke Unitas was ASH lang in de race voor een puntje. Maar uiteindelijk bleven de punten in Gorinchem. Een kwartier voor tijd maakte de ongelukkige Edwin van Noord via een eigen doelpunt 2-1. ASH speelde vanuit een compacte organisatie een goede eerste helft. Met de rust was de stand nog 0-0. In de 58e minuut kwam Unitas op 1-0. Danny Bijl scoorde tien minuten later de gelijkmaker. ASH leek stand te houden maar met nog twaalf minuten op de klok kwam Unitas op 2-1.