• Spullen bij Stichting Help Elkaar.
• Spullen bij Stichting Help Elkaar. Foto: Aangeleverd

Kom een kijkje nemen bij Stichting Help Elkaar: “We laten graag zien wat we doen’

Algemeen

GELDERMALSEN • Op zaterdag 11 maart, tijdens NLDoet, hopen de vrijwilligers van Stichting Help Elkaar ook dat mensen ‘gewoon’ een kijkje komen nemen. De deuren van het pand D.J. van WIjkstraat 9 staan voor iedereen open tussen 09.30 en 12.30 uur. 

‘Lastig binnenstappen’

“We merken dat mensen nieuwsgierig zijn naar ons werk, alleen dat het lastig blijkt om zomaar binnen te stappen”, legt Francien Leenhouts uit. De Stichting krijgt genoeg spullen en ook de mensen die het nodig hebben worden geholpen maar de vrijwilligers zouden graag meer willen vertellen over het werk. “Tijdens NLdoet hebben nieuwe vrijwilligers zich aangemeld maar laten we ook graag zien hoe we de mensen helpen. Dat kan interessant zijn voor mensen die ons nu regelmatig spullen brengen of op een andere manier steunen.” 

Klein houden, groot doen

Francien is onder de indruk van de acties die vorig jaar een succes waren. “De actie rondom kerst, waarbij boodschappen werden verzameld was hartverwarmend.” Het is ook hoe Help Elkaar graag ziet dat hulp geboden wordt: door en voor mensen uit West Betuwe. “Ik zeg altijd: als we het klein kunnen houden, kunnen we voor elkaar zorgen.” Waarbij ze doelt op het feit dat vooral lokale initiatieven aanspreken en het meest tastbaar zijn. 

Op zoek naar zomerkleding

De komende periode gaat Help Elkaar op zoek naar zomerkleding. “De voorraad is geslonken, hopelijk weten mensen ons weer te vinden als ze kleding kwijt willen. Zaterdag wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje en kan iedereen kennismaken met ons.”