Multifunctioneel sport- en speelveld

geldermalsen • In mei start de gemeente met de aanleg van een multifunctioneel sport- en speelveld in Geldermalsen. Het veld komt naast sporthal de Randhorst op het terrein van korfbalvereniging CKV Animo. De korfbalvereniging en ook volleybalvereniging GO97 gaan de velden in het voorjaar en de zomermaanden gebruiken. In de winter wordt het veld gebruikt als waterberging bij hoogwater. 

Het sport- en speelveld is te verdelen in drie verschillende velden. Zo zijn ze geschikt om er meerdere sporten te beoefenen, zoals beachvolley, -korfbal, -tennis of -voetvolley. De sportverenigingen gaan de velden beheren. De gemeente richt samen met Waterschap Rivierenland een deel van het terrein opnieuw in. Wethouder Sport en Bewegen Rutger van Stappershoef ziet graag meer van deze unieke combinaties. “We hebben een grote ambitie om inwoners te ondersteunen fit en gezond te blijven en om onderling te ontmoeten. Tegelijkertijd hebben we ook uitdagingen als in het najaar en de winter veel water uit de lucht valt. Je kunt op deze plek dan niet sporten, maar dus wel water opslaan. Zo maken we heel efficiënt gebruik van de ruimte. En we dragen bij aan een vitale leefomgeving voor onze inwoners.“ De sloot naast sporthal de Randhorst loopt in de winter of bij piekbuien vaak over. Een waterberging is dan een oplossing. Het vangt water op om wateroverlast in het gebied zoveel mogelijk te voorkomen. Beide verenigingen kwamen met het initiatief voor het sport- en speelveld en dachten mee met het ontwerp van de velden.

De gemeente verwacht dat begin juni de velden gereed zijn. Het is dan de start van het beachseizoen 2023. Daarna wordt het sport- en speelveld feestelijk geopend.