Ingezonden: 'Red het Deils toneel'

deil • Jenny van Zoelen-Ton maakt zich zorgen over het Deilstoneel. Er wordt druk gezocht naar spelers en bestuursleden om de toekomst van de bekende toneelgroep voort te zetten.

"Ik doe dit al 25 jaar, in mijn eerste stuk, was ik zwanger van mijn oudste dochter en speelde een kapitein met een flinke buik. Bij de uitvoeringen was er altijd saamhorigheid. Ook gezinsleden werden vaak betrokken bij de activiteiten, van oud tot jong. Er zijn zoveel mooie ervaringen, van de oudste speler die 80 werd op het toneel tot een vader die bijna niet mee kon doen omdat zijn dochter geboren werd. De mooiste ervaring blijft toch het stuk op de planken krijgen , maar ook dat het publiek meeleeft met het stuk. Vaak werd je later in het dorp of op je werk nog aangesproken. Het opbouwen ook altijd erg leuk, boven in de gordijnen werken of naar de lampen klimmen ( een keer wat anders) is er altijd een gezellige sfeer en wordt er veel gelachen. Als je twijfelt of toneel spelen iets voor je is, zou ik zeggen kom kijken en doe gewoon mee. In de Corona periode zijn we een aantal keren begonnen met het voorbereiden en oefenen van een stuk, helaas moesten we het steeds afbreken.
Mede hierdoor zijn spelers andere dingen gaan doen of was gewoon het enthousiasme op. Zowel bestuur als spelers haakten af. Daar door moesten we een nieuwe start maken en zijn we op zoek naar nieuwe mensen op elk vlak. Het is zonde om zo'n mooie vereniging met een geschiedenis in het dorp, verloren te laten gaan.'

q www.deilstoneel.nl