Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe samenwerking Fruit Tech Campus

geldermalsen • Een leven lang ontwikkelen voor (zacht)fruitteeltondernemer en -medewerker: daar gaan de Fruit Tech Campus (FTC), de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Glastuinbouw Nederland (GTNL) samen mee aan de slag. 

Harrij Schmeitz (FTC), Ron Mulders (NFO) en Jacco Vooijs (GTNL) lichten het hoe, waarom en het te verwachten resultaat toe van deze samenwerking. Ron: "Het begint natuurlijk bij de telers. Zij maken uitdagende tijden door en moeten daarom goed ondersteund worden. Dat doe je met moderne kennis. Wij gaan onze beschikbare kennis en cursussen bundelen.” Harrij: "De tuinbouwsector wordt ook steeds meer hightech, maar diezelfde technologie kan in diverse sectoren worden toegepast. Jacco vult aan: "Veranderingen in de wereld volgen elkaar razendsnel op. Scholen kunnen het simpelweg niet alleen, zij hebben de samenwerking nodig met het bedrijfsleven. Met alleen een mbo- of hbo-diploma ben je er niet. Je hebt daar een campus voor nodig die leven lang leren stimuleert. Jezelf ontwikkelen, dat heb je gewoon keihard nodig om te blijven voldoen aan die veranderende wereld.” Harrij: "We gaan een programma neerzetten voor een leven lang ontwikkelen, voor zowel de (zacht)fruitteeltondernemer als zijn/haar medewerkers.” Ron sluit af: "Doel is een sector- en praktijkgericht curriculum met opleidingen en cursussen waarmee ondernemers en hun medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen.”
Harrij: "De kracht van de Fruit Tech Campus ligt in het maken van de verbinding en in het gezamenlijk ontwikkelen van opleidingen en cursussen. We zijn begonnen als samenwerking van het bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Die verbindende kracht willen we verder uitwerken in de teelt, fruit én deze samenwerking. Het stelt ons in staat het benodigde opleidingspotentieel te ontwikkelen en te brengen naar de (zacht)fruitteeltondernemer en -medewerker van de toekomst.” Ron: "De Nederlandse Fruittelers Organisatie is een netwerkorganisatie. We staan dicht bij de telers - dat mag nog wel dichter - wij weten wel wat onze telers beweegt.” De Fruit Tech Campus, Nederlandse Fruittelers Organisatie en Glastuinbouw Nederland willen fruitteeltondernemers en hun medewerkers klaarstomen voor de toekomst.