• Marjolein Meijers, Walter Kuipers en Onno Kuipers.
• Marjolein Meijers, Walter Kuipers en Onno Kuipers. Foto: Aangeleverd

Stroomhuis concert: Marjolein Meijers

neerijnen • Op zondag 5 maart is er in Stroomhuis een optreden van Marjolein Meijers met het programma ‘Van Berini tot Solex’. 

Tijdens het concert leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Marjolein Meijers, zang, bas en gitaar, Walter Kuipers op viool, mandoline, bouzouki en doedelzak en Onno Kuipers op accordeon, trekzak en gitaar. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. Van Iers, Americana, cayun en old time tot eigen muziek. Alles wordt gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach. Marjolein Meijers trad twintig jaar op met de Berini's, met Jan Rot als An & Jan en solo met muzikanten in het programma ‘Solex'. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken.
Stroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp in de Betuwe. Onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Stichting Stroomhuis Neerijnen maken diverse werkgroepen een uitgebreid programma volgens de volgende programmalijnen: Beeldende Kunst, Film, Muziek, Natuur en erfgoed performatieve kunst. Dit concert in de serie Wereldse Klanken op 5 maart begint om 15.00 uur. Entree is 20 euro inclusief drankje in de pauze. Voor reserveren zie www.stroomhuisneerijnen.nl.