Kids koken

tricht • Lions Rivierenland sponsort al jaren het project Dat Smaakt, een voedingsvoorlichtingsprogramma dat deze club samen met Welzijn West Betuwe heeft opgezet. Het is bedoeld om basisschoolleerlingen in West Betuwe bewust te maken van gezonde voeding. 

Op 25 maart laten een aantal van die aanstormende kooktalenten zien wat ze kunnen. Ze gaan een heus 4-gangendiner bereiden voor 60 mensen. De leden van Lions Rivierenland gaan de jonge koks assisteren. Het menu ziet er veelbelovend uit. Dit Benefietdiner wordt georganiseerd door Lions Rivierenland in samenwerking met Welzijn West Betuwe. Met de opbrengst ervan gaat Lions Rivierenland, evenals afgelopen jaar in de kersttijd een sfeervolle eetavond organiseren voor mensen die wel een gezellig verzetje kunnen gebruiken. Het wordt dus “Eten voor Eten”. Het diner wordt geserveerd in de Leische Hoeven, Oude Hoevenseweg 8, 4196 RK Tricht. op 25 maart aanstaande. De kosten zijn €47,50 per couvert, excl. drank. U kunt u aanmelden bij mechel.pennings@gmail.nl. 


Alzheimer Trefpunt

beesd • Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe ondersteunt mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met dementie graag met praktische informatie en wil hen de gelegenheid bieden om ervaringen met anderen uit te wisselen. 

Op 8 maart gaat het Trefpunt in gesprek over spraak en voeding inname. Een logopedist geeft uitleg over dementie en spraak. Bij elke vorm van dementie kunnen spraak- en taalstoornissen voorkomen. Dit kan invloed hebben op de communicatie. Een taalstoornis zorgt ervoor dat gedachten niet meer in gesproken taal omgezet kunnen worden. Een spraakstoornis heeft weer tot gevolg dat woorden en zinnen onduidelijk worden. Een logopedist kan een taal-, spraak- en/of communicatieonderzoek afnemen. Aanmelden kan via Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.