Anne Neuteboom staat met de voorstelling 'Effe niet met je mening' in Theater De Fransche School in Culemborg op donderdag 2 maart.
Anne Neuteboom staat met de voorstelling 'Effe niet met je mening' in Theater De Fransche School in Culemborg op donderdag 2 maart. Foto: Aangeleverd

Culemborg

dinsdag 28 februari

Inloop Bolderburen
14:00-15:30, Culemborg, Bolderburen. Elke dinsdagmiddag is buurtcentrum Bolderburen aan de Prijsseweg 1b open voor een kopje koffie of thee, een praatje, gezelligheid, een spelletje of iets creatiefs. Iedereen is welkom!

Knutselmiddag
15:00-16:30, Culemborg, ElkWelzijn. Een leerzame knutselmiddag voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Aanmelden bij Marlies Schledorn: mschledorn@elkwelzijn.nl of 06 - 51 52 46 72.

woensdag 1 maart

Cursus Word voor beginners
10:00-11:30, Culemborg, Bibliotheek. Tijdens deze cursus Word leert men in vier lessen hoe men werkt in de meest gebuikte tekstverwerker. Deelnemers kijken onder andere naar het invoeren, kopiëren en verplaatsen van tekst, het opmaken van tekst, opmaken van alinea’s en opmaken van een document, het automatisch maken van een inhoudsopgave en het invoegen van foto’s of plaatjes. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda of bel met de klantenservice 0344 639940.

Computerhulp Dis-groep
10:30-12:00, Culemborg, Beatrixstraat 20. De Dis-groep geeft computerhulp in het huis van de buurt aan de Beatrixstraat 20. De toegang is gratis.https://disgroepculemborg.weebly.com/

Pannenkoekenmiddag
12:00-13:30, Culemborg, ElkWelzijn. Woensdag 1 maart zijn kinderen van vier tot en met tien jaar samen met een ouder of verzorger van harte welkom om pannenkoeken te komen bakken en natuurlijk opeten. Aanmelden bij Marlies Schledorn: mschledorn@elkwelzijn.nl of 06 - 51 52 46 72.

Pannenkoekenmiddag
14:00-15:30, Culemborg, ElkWelzijn. Kom gezellig pannenkoeken bakken en opeten! Voor kinderen vanaf elf jaar. Aanmelden bij Jaouad Aamri: jaamri@elkwelzijn.nl of 06 - 83 52 24 31.

Inloop Bolderburen
14:00-15:30, Culemborg, Bolderburen. Elke woensdagmiddag is buurtcentrum Bolderburen aan de Prijsseweg 1b open voor een kopje koffie of thee, een praatje, gezelligheid, een spelletje of iets creatiefs. Iedereen is welkom!

Computerhulp Dis-groep
14:30-16:30, Culemborg, de Herenstraat 29. De Dis-groep geeft computerhulp in de bibliotheek aan de Herenstraat 29 te Culemborg. De toegang is gratis.https://disgroepculemborg.weebly.com/

Voorleesfeestje
15:00-15:30, Culemborg, Bibliotheek. Niets lekkerder dan voorgelezen worden. Ontsnappen naar een onbekende wereld. Even wegkruipen op schoot of in een lekkere stoel en luisteren naar de fijne stem van de voorlezer. In de bieb wordt er iedere woensdagmiddag voorgelezen. Belangstellenden hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Gratis juridisch spreekuur
17:00-19:00, Culemborg, Bibliotheek. Elke eerste woensdag van de maand houden de advocaten van BMO Advocaten een vrijblijvend inloopspreekuur in de bibliotheek in Culemborg. Tijdens het inloopspreekuur kan men terecht voor gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken. Men hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Meer informatie of aanmelden: www.bibliotheekrivierenland.nl

donderdag 2 maart

Inloop Bolderburen
10:00-12:00, Culemborg, Bolderburen. Elke donderdagochtend is buurtcentrum Bolderburen aan de Prijsseweg 1b open voor een kopje koffie of thee, een praatje, gezelligheid, een spelletje of iets creatiefs. Iedereen is welkom!

Computerhulp Dis-groep
10:30-12:00, Culemborg, de Herenstraat 29. De Dis-groep geeft computerhulp in de bibliotheek aan de Herenstraat 29 te Culemborg. De toegang is gratis.https://disgroepculemborg.weebly.com/

Marechausseemuseum
13:00-17:00, Culemborg, ElkWelzijn. Ga mee met dit leuke en leerzame uitstapje naar het Marechausseemuseum in Buren! Donderdag 2 maart, 13.00 uur verzamelen bij ElkWelzijn. Vanaf twaalf jaar. Beperkt aantal plaatsten. Aanmelden bij Francis Nijhof: fnijhof@elkwelzijn.nl of 06 - 81 00 70 16.

Klaverjasavond
20:00-23:00, Culemborg, wijkvereniging ‘t Veld. Klaverjasavond in wijkvereniging ‘t Veld, Rietveldseweg 31 in Culemborg. Kosten € 5,00, niet-leden € 7,50.Iedereen is van harte welkom en voor een kaartavond met prijsjes om te winnen. Indeling is op loting, dus men heeft altijd een andere speelpartner.

Anne Neuteboom
20.15 uur, Culemborg, Havendijk 1. Waar deze voorstelling over gaat? Goede vraag! Kunnen we niets over zeggen. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater. Maar Anne belooft: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling… Tickets: www.theaterdefranscheschool.nl/anneneuteboom.

vrijdag 3 maart

Inloop Bolderburen
10:00-12:00, Culemborg, Bolderburen. Elke vrijdagochtend is buurtcentrum Bolderburen aan de Prijsseweg 1b open voor een kopje koffie of thee, een praatje, gezelligheid, een spelletje of iets creatiefs. Iedereen is welkom!

Inkomstenbelasting
14:00-15:30, Culemborg, Bolderburen. Tijdens het spreekuur kunnen mensen terecht voor alle vragen over inkomstenbelasting en toeslagen. Bijvoorbeeld met vragen over het online aangifte doen met de eigen DigiD. Of over hoe men de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) gegevens ophaalt met de DigiD. Ook voor belastingtechnische vragen kunnen mensen op afspraak binnenlopen. Graag vooraf aanmelden via de website van de bibliotheek of bel met de klantenservice 0344 639940.

ADP cup
14:00-16:30, Culemborg, ElkWelzijn. Jongens en meiden tot en met vijftien jaar zijn welkom. Het jongerenwerk van ElkWelzijn organiseert deze editie van de ADP-cup in samenwerking met Soccerstars. Het is een 3 vs 3 voetbaltoernooi in de Pannakooi op het Schoolhof, Culemborg. Aanmelden bij Niels Jonker (ElkWelzijn): 06 - 53 11 35 54. Of bij Abid El Idrissi: 06 - 13 63 44 57.

Harlem Lake
20:30, Culemborg, De Gelderlandfabriek. De tienkoppige bluesformatie Harlem Lake presenteert op vrijdag 3 maart het nieuwe album Volition Live in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De meeste nummers zijn opgenomen tijdens Culemborg Blues 2022 toen Harlem Lake een van de trekpleisters was. Aanvang 20.30 uur, kaarten via www.degelderlandfabriek.nl.

zaterdag 4 maart

Rondleiding Stadhuis
14.00 uur, Culemborg, Oude Vischmarkt 4. Twee gidsen van het Toeristisch Informatie Punt Culemborg staan klaar om alles te vertellen en te laten zien van dit oude Stadhuis van Culemborg. De rondleiding is gratis. Aanmelden bij Marianne Bakker, marianne.bakker3@gmail.com.

zondag 5 maart

Klassiek concert
14:00, havendijk 1, Culemborg. Op 5 maart om 14:00 uur zal in de Fransche School het derde concert uit de Klassieke Reeks van dit seizoen plaatsvinden. Een concert waarbij twee heel bijzondere instrumenten worden gebruikt; de Theremin en de Hang Drum. De Theremin wordt bespeeld door Thorwald Jørgensen. Veel componisten worden door hem geïnspireerd en op dit moment is hij solist bij het Orchestre Métropolitan in Montreal waar hij een nieuwe compositie van Simon Bertrand voor theremin en orkest gaat uitvoeren. Het is dan ook bijzonder dat ze gezamenlijk een optreden verzorgen met de danseres Charlotte van den Reek, die de klanken omzet in beweging. Charlotte van den Reek heeft over de hele wereld gedanst en is naast freelance danseres ook dansdocent en choreografe. Meer informatie www.theaterdefranscheschool.nl.

maandag 6 maart

Bakkie kroost
09:30-11:00, Culemborg, Buurtcentrum Bolderburen. Maandagochtend bij buurtcentrum Bolderburen Bakkie kroost voor jonge (groot) ouders met hun kinderen tot vier jaar. Voor belangstellenden die ook andere (groot)ouders willen leren kennen. Entree is gratis.

Talencafé Culemborg
19:30-22:30, Culemborg, foyer De Fransche School. Ontmoet elkaar voor een geanimeerde avond met spreken in diverse talen, zoals Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Zweeds of wat er maar voorbij komt. Thema dit keer: boeken en/of tijdschriften uitwisselen of weggeven en erover vertellen/praten. Deelname: €3, inclusief koffie/thee. Opgeven en informatie bij Sandra en Maria: talentheater@gmail.com.

dinsdag 7 maart

Inkomstenbelasting
10:00-12:00, Culemborg, Bibliotheek. Tijdens het spreekuur kunnen mensen terecht voor alle vragen over inkomstenbelasting en toeslagen.

Start Kidsclub
16:30-17:30, Culemborg, Bolderburen. Dinsdag 7 maart start de Kidsclub in Buurtcentrum Bolderburen. Knutselen, bakken en andere activiteiten voor kinderen vanaf vier jaar. Meer informatie: Marlies Schledorn 06-51 52 46 72 of mschledorn@elkwelzijn.nl.

Inlevend Zingen
19:30-21:00, Culemborg, Synagoge. Zang, adem, ritme en flow. Tijdens deze avond kan men het zingen gaan ervaren als weg naar binnen. Er is een grote variatie van repertoire uit de wereldmuziek: Afrika, Gipsy-Balkan, Zuid Amerika, spirituele liederen en vele andere, alles begeleid met gitaar en accordeon. www.zingkring,nl, info@zingkring.nl.

Workshop Hypnose
19:30-21:15, Culemborg, Praktijk Juichende Cellen. Benieuwd wat hypnose allemaal kan doen?I, n deze workshop gaat men samen aan het werk. De begeleider vertelt het een en ander over ons onbewuste brein en hypnose. Kosten € 10,00. Contant voldoen aan het begin van de avond. Aanmelden verplicht via info@juichendecellen.nl.

Tiel

woensdag 1 maart

Kim Schuddeboom
20:30, Theater Heerenlogement, Beusichem. Op 1 maart is er stand-upcomedian in het Theater Heerenlogement in Beusichem. Kim Schuddeboom is ontspannen en lekker ad rem in haar debuut ‘Ongeschreven’. Kim Schuddeboom (Alkmaar, 1985) is lid van Comedytrain en veelvuldig in Toomler te zien. In 2022 speelde ze dubbelprogramma’s met Ronald Goedemondt, Henry van Loon en Jeroen Leenders.

donderdag 2 maart

Pokémonkaarten
14:00-15:30, Tiel, bibliotheek. Maak met behulp van de lasersnijder een eigen houten Pokémonkaart in de Maakplaats. Deelnemers leren een ontwerp te maken en worden geholpen om het ontwerp in hout uit te snijden met de lasersnijder. Deze workshop is geschikt voor kinderen en jongeren van 9 tot 15 jaar. Kosten €2,50.Aanmelden via www.bibliotheekrivierenland.nl/maakplaats.

Weidevogelbescherming
20:00 - 21:30 uur, omgeving Echteld. Op 2 en 9 maart wordt er een cursus weidevogelbescherming gegeven in de omgeving van Echteld. De weidevogelgroepen van het Eldikse- en Ommerense veld (gemeente Neder-Betuwe), Maurikse waard en -broek (oostkant van de gemeente Buren) zijn op zoek naar vrijwilligers. De cursus bestaat uit twee theorieavonden met onder andere de volgende onderwerpen: biologie en gedrag van weidevogels, nesten opzoeken, beschermingsmaatregelen, moderne landbouw, agrarische natuurbeheer ter behoud van de vogels, registratie van gegevens en organisatie van vrijwilligerswerk. Aanmelding voor de cursus kan via het aanmeldformulier op slgelderland.nl/cursussen/cursus-weidevogelbescherming.

vrijdag 3 maart

Boogschieten
16:00 uur, Buren, Hennisdijk 7. Het jongerenwerk van Mozaïek organiseert in de gemeente Buren, voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar een sportieve activiteit. Vrijdag 3 maart van 16.00 uur tot 17.30 uur zijn jongeren van harte welkom bij Wilgje Buitensport om samen met anderen, er een gezellige sportieve middag van te maken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Margot via een appje naar 06 480 614 26.

zaterdag 4 maart

Zonnepanelen
09:00-13:00, Tiel, WoonWijzerWinkel. De BTW op zonnepanelen is dit jaar afgeschaft. Misschien een extra reden om de duurzame stap te maken en te investeren in zonnepanelen? Maar hoe werkt dit? Wat levert het op? Wat kost het? Zaterdag 4 maart 2023 tussen 9.00 en 13.00 uur is men van harte welkom in de WoonWijzerWinkel in Rivierenland. Hier krijgt men uitleg en worden vragen beantwoord. Men kan gewoon binnenlopen.

zondag 5 maart

Martinusdag
10:00 uur, Kerkstraat 15, Rijswijk. Zondag 5 maart wordt er in de Martinuskerk en de Rehoboth in Rijswijk een 'Martinusdag' georganiseerd. Deze zondag staat in het teken van Sint-Maarten oftewel Sint Martinus, de heilige waarnaar de Martinuskerk in Rijswijk is vernoemd. 14.45 uur voorlezing in de Rehoboth in Rijswijk, Kerkstraat 4. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting met koffie, thee en gebak.

dinsdag 7 maart

Workshops DigiD
14:00-15:30, Tiel, Bibliotheek. Wat is tweestapsverificatie en hoe stel ik dat zelf in? Voor veel overheidszaken is de tweestapsverificatie verplicht of wordt dit op korte termijn verplicht. Iedereen die overheidszaken online moet regelen, krijgt hiermee te maken. De bibliotheek wil graag uitleg geven en helpen bij de tweestapsverificatie van de DigiD. Aanmelden via de website of bel met de klantenservice 0344-639940 of stuur een e-mail naar basisvaardigheden@bibliotheekrivierenland.nl

West Betuwe

woensdag 1 maart

Lezing Remco Daalder
20:00, Neerijnen, Stroomhuis. Op woensdag 1 maart organiseert de Vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe een lezing met bioloog en vogelaar Remco Daalder in Het Stroomhuis in Neerijnen.

donderdag 2 maart

Restaurette “Kom d'rín"
11:00, Tuil, Dorpshuis. 55-plussers uit de gemeente West Betuwe zijn van harte welkom in het Dorpshuis in Tuil voor een dag bij Restaurette “Kom d’rín”. Vanaf 11.00 uur ontvangt het team u met een heerlijk kopje koffie/thee en traktatie. Vooraf aan het diner ± 12.00 uur wordt er een borrel naar keuze geschonken. Als afsluiting van de dag drinken we koffie/ thee met een chocolaatje. € 12.00 p.p. Opgeven bij Chinette Pellegrom 0418-591791 of Riki Wijtmans 0418-592233.

Ontdekkingstocht
14:00, Neerijnen, Landgoed. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren een excursie met leuke natuur weetjes en opdrachten in het bos van Waardenburg en Neerijnen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

vrijdag 3 maart

Ontmoetings Centrum
10:00, Geldermalsen, De Pluk. Er is vrije inloop en gelegenheid voor een kopje koffie of thee en een praatje bij het Vrouwen Ontmoetings Centrum. En de mogelijkheid om kleding tegen een kleine prijs te kopen en zelf kleding in te brengen. Iedere vrijdagochtend is het VOC open van 10.00 uur tot 12.30 uur. Tel: 0613506686.

Zang en toneel
19:30-23:30, Meteren, Het Dorpshuis. De jaarlijkse uitvoering van Dameskoor Meteren v/h Soli Deo Gloria vindt plaats op vrijdag 3 maart en zaterdag 4 maart in Het Dorpshuis, Achtersteweg 17, Meteren. Na een gevarieerd zangprogramma o.l.v. Marilou Krouwel en op piano Jaap den Besten volgt de verkoop van loten. Na deze pauze wordt de klucht “een huis vol verrassingen” ten tonele gebracht. Entreeprijs € 8,00 p.p., tot 12 jaar gratis. Aanvang beide avonden 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Pubquiz in dorpshuis
20:00, Opijnen, De Keijsershof. Pubquiz in dorpshuis de Keijsershof. Van algemene vragen, raad het plaatje tot muziekrondes. Meld je team aan (min 3 spelers, max 6). Solo aanmeldingen kunnen ook, dan wordt er ter plekke een team gemaakt. Kosten €10 per persoon. Aanmelden voor 27 februari via Info.keijsershof@gmail.com

zaterdag 4 maart

Zang en toneel
19:30, Meteren, Het Dorpshuis. De jaarlijkse uitvoering van Dameskoor Meteren v/h Soli Deo Gloria vindt plaats op zaterdag 4 maart in Het Dorpshuis, Achtersteweg 17, Meteren. Entreeprijs € 8,00 p.p., tot 12 jaar gratis.

dinsdag 7 maart

Inloop Vuren
10:00, Vuren, De Koels. Van 10.00-12.00 uur is er weer een inloop in dorpshuis De Koels vuren. het thema deze morgen wordt verzorgt door de klimop dagbesteding en behandeling van Lingesteijn Leerdam.