• Caroline van der Burg namens de Stichting Omgevingsfonds West Betuwe een mooie cheque overhandigd aan Eli van Mourik, voorzitter van korfbalvereniging CKV Animo.
• Caroline van der Burg namens de Stichting Omgevingsfonds West Betuwe een mooie cheque overhandigd aan Eli van Mourik, voorzitter van korfbalvereniging CKV Animo. Foto: Aangeleverd

Omgevingsfonds West Betuwe steunt korfbalvereniging Animo met accommodatie voor de toekomst

Algemeen

GELDERMALSEN • Onder het genot van een frisse voorjaarszon, goed voor de zonnepanelen, heeft Caroline van der Burg namens de Stichting Omgevingsfonds West Betuwe een mooie cheque overhandigd aan Eli van Mourik, voorzitter van korfbalvereniging CKV Animo.

De korfbalvereniging deed in 2022 een aanvraag bij het Omgevingsfonds voor de aanleg van zonnepanelen en het vervangen van de veldverlichting door duurzame ledverlichting. 

Accommodatie voor de toekomst

Begin van dit jaar was het dan zover. Toen kon ook de veldverlichting vervangen worden. “De club heeft hiermee mooie stappen gezet op weg naar een accommodatie gericht op de toekomst”, aldus Eli van Mourik. Koel Poldervaart, verantwoordelijk voor het onderhoud van de accommodatie is blij dat de werkzaamheden nu afgerond zijn; “Mede door de gestegen energiekosten is het juist nu een ontzettend goede investering.”

De eerste aanvragen voor 2023 binnen

Caroline van der Burg; “We zijn blij dat verenigingen en stichtingen in de regio het fonds al goed weten te vinden. In 2022 kregen 11 initiatieven een bijdrage toegezegd uit het fonds. De eerste aanvragen voor de aanvraagronde in 2023 zijn al binnen. Initiatiefnemers kunnen nog tot 30 april een aanvraag indienen voor projecten die bijdragen aan energiebesparing, duurzame energie, leefbaarheid en sociale cohesie.” Meer informatie op www.omgevingsfondswestbetuwe.nl.