Herovina wint en pakt de koppositie

herwijnen • Herovina won met 3-0 van Lekvogels. Door het verlies van Groot-Ammers staat Herovina bovenaan in de vierde klasse E.

Lekvogels startte goed maar creëerden geen kansen. In de negende minuut kwam Herovina een tikkeltje onverdiend op voorsprong door een doelpunt van Timo de Bruin. Hierna werd Herovina beter. In de dertigste minuut leek Herovina op 2-0 te komen, maar de keeper voorkwam dat door een grove overtreding. Tot ieders verbazing kreeg de keeper een gele kaart in plaats van rood van de scheidsrechter.

In de 58e minuut verdubbelde Kevin Steenbruggen de voorsprong. Uit een corner schoot hij de 2-0 binnen. De wedstrijd eindigde met twintig spelers. Timo de Bruin moest het veld verlaten vanwege zijn tweede gele kaart. Lekvogels moest vijf minuten voor tijd met tien man verder toen Dani Bronkhorst een doorgebroken speler vloerde. Uit de gegeven vrije trap maakte Steenbruggen 3-0.

Herovina deed afgelopen weekend goede zaken. Concurrenten Asperen, Groot-Ammers en Peursum verloren wedstrijden. Trainer Marcel de Groot blijft nuchter: “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Zaterdag spelen we de derby tegen ASH.”