Heukelum verrast met knappe zege bij Alblasserdam

alblasserdam • Heukelum heeft een even verrassende als knappe zege geboekt bij Alblasserdam. De degradatiekandidaat was met 1-3 te sterk voor de subtopper.

Na anderhalve minuut kwam Heukelum al op voorsprong via Jelle Looijen. Halverwege de eerste helft verzuimde Alblasserdam gelijk te maken vanaf de strafschopstip: Heukelum-doelman Max Borowski keerde de inzet. Vervolgens kopte Menno Dekker de 0-2 binnen en werd het voor de rust ook nog 0-3 via Thomas van Iperen na een individuele actie.

Na rust bleef het lang 0-3, de 1-3 van Alblasserdam in de blessuretijd was voor de statistieken.
Heukelum-trainer Jerome Ceton was een blij man na afloop. “De eerste helft geven we nog wel de nodige kansen weg, maar na de rust stond het organisatorisch goed en hebben we weinig meer weggegeven. Wij hadden vanuit de omschakeling zelfs goede kansen op de 0-4. Deze overwinning hadden we in ieder geval wel even nodig.”


Asperen verliest op bezoek bij Unitas

gorinchem • Na het gelijkspel van vorige week tegen Peursum is Asperen er ook tegen Unitas niet in geslaagd om te winnen. Uit bij Unitas verloor de ploeg van Jeffrey Kleijn met 1-0.

“En na twintig minuten had het ook zomaar 4-0 kunnen staan voor Unitas”, aldus Kleijn. “We hadden het eerste kwartier niks te vertellen en hebben het aan onze keeper (Dennis Rooijackers) te danken dat ze maar één keer scoorden.” Rooijackers stopte onder meer een penalty.

Tweede helft

“De tweede helft was een stuk beter, toen toonden we in ieder geval de juist inzet. Toch hebben we over negentig minuten eigenlijk nauwelijks echte kansen gecreëerd. Dan kun je van alles roepen, maar dan is de conclusie dat je terecht verliest”, aldus Kleijn.


Ongelukkig verlies voor MVV’58

kaatsheuvel • MVV’58 had tegen titelkandidaat DESK meer verdiend en verloor met 1-0. In de twintigste minuut kwam DESK onverdiend op voorsprong.

Trainer Frans van Helvoirt was tevreden over het spel maar teleurgesteld in het resultaat. “We hebben erg goed gevoetbald tegen de best voetballende ploeg van onze competitie. We hadden minimaal een gelijkspel verdiend. Dat vonden ze in Kaatsheuvel ook. De complimenten aan mijn spelers. Jammer dat we niet hebben gescoord. Robin Jager en Cas Wilpstra waren dicht bij een doelpunt.”

Derby

Volgende week speelt MVV’58 de derby tegen concurrent Haaften. MVV’58 staat nu negende met veertien punten uit twaalf wedstrijden en Haaften staat zevende met twee punten meer.