• De aubade in Asperen in 2016.
• De aubade in Asperen in 2016. Foto: Wim de Bruijne

Oranje Comité Asperen stopt ermee: 'Tijd voor de volgende generatie'

asperen • Het oranje comité in Asperen gaat ermee stoppen. Judith Vuurens, Annette Bor en Ria de Groot trekken de kar al zo'n vijf jaar met zijn drieën en vinden het tijd voor de volgende generatie vrijwilligers om op te staan. 

Het drietal is nog wel druk bezig met de voorbereiding voor het Krokusfeest in april, wat dus direct hun laatste kunstje wordt. Vuurens en Bor lichten hun besluit toe. "Na 2015 zijn er veel bestuursleden gestopt en sinds een jaar of vijf doen we het echt nog maar met z'n drieën. Dan hebben we het niet over de vrijwilligers die bereid zijn om bij evenementen een dagje te komen helpen, die zijn er namelijk genoeg. Het ontbreekt hem aan mensen die zitting willen nemen in het bestuur en zich dus ook bezig willen houden met de organisatie. 

Een losse dag bijspringen vinden mensen geen probleem, maar commitment geven voor de lange termijn vinden is voor velen blijkbaar toch een stap te ver. Bij het organiseren van iets als het Krokusfeest in april komt gewoon een hoop kijken. Artiesten moeten worden benaderd en vastgelegd, er moeten sponsors worden geregeld en de vergunningen moeten worden geregeld. Bij dat laatste komt vandaag de dag ook meer werk kijken dan vroeger. 

Doordat we nu alles met dit kleine groepje doen en we er meer tijd aan kwijt zijn dan we zouden willen, verliezen we de lol er een beetje in. En dat is toch niet de bedoeling bij vrijwilligerswerk, het moet wel leuk blijven." Het Krokusfeest van 24 t/m 30 april organiseert men dus nog wel. 

Op 25 april wordt er gestart met een kinderbingo en bingo voor volwassenen, waarna er op de 26ste een FIFA-toernooi en een pubquiz op het programma staan. Een dag later, op Koningsdag is de traditionele aubade, de kleedjesmarkt en een vossenjacht. Op de 28 en 29 april wordt de feestweek afgesloten met twee feestavonden. 

Het afscheid van het comité er wel één met pijn in het hart. Vuurens: "Ergens zou het natuurlijk zonde zijn als het comité helemaal ophoudt te bestaan. Het is namelijk belangrijk dat er in een dorp als Asperen wat te doen blijft.
Ik hoop dan ook van harte dat er nu mensen zijn die opstaan om de kar te trekken. We willen eventuele geïnteresseerden ook best op weg helpen en alles netjes overdragen, maar een vaste rol in het bestuur gaan we echt niet meer bekleden."

Mensen die interesse hebben om zitting te nemen in het bestuur kunnen mailen naar oc-asperen@hotmail.com..

Gertjan den Ouden