• Expositie in de Pluk.
• Expositie in de Pluk. Foto: Ien van Laanen

Tekenen op je IPad: 'Van rijm tot rap'

geldermalsen • Onder leiding van illustrator Ien van Laanen uit Buurrmalsen gingen een aantal kinderen aan de slag met tekenen op de IPad. Na afloop van de cursus in de bibliotheek was het tijd om de kunstwerken te exposeren. 

Ien van Laanen, mede bekend van haar tekeningen voor de covers van de Nederlandse Harry Potter werkt graag met de Ipad, de deelnemende kinderen onderschrijven dat: "Je kunt allerlei dingen toevoegen die op papier niet kunnen, afbeeldingen uploaden en bewerken."

Naar aanleiding van een mooi gedicht of verhaal is een groep kinderen gaan fotograferen, tekenen, schilderen en schrijven op een IPad. De kinderen zijn met speciale teken-software aan de slag gegaan en krijgen met veel plezier zowel de software als het creatieve proces van het bedenken, vormgeven en afwerken van een eigen affiche, beeld of boekomslag onder de knie. "Dingen die in het echt eigenlijk niet kunnen, blijken op de IPad wel te kunnen", vertelt een deelnemer. Redenen om deel te nemen aan de cursussen liepen uiteen: "Om meer over de IPad te leren" of 'omdat ik van tekenen houd". 

De expositie is te bewonderen in De Pluk Geldermalsen en past helemaal bij de 'Week van de Poezië'. Op 1 februari is de expositie geopend. Op 21 maart start een nieuwe cursus onder leiding van Ien. "Het viel de deelnemers op dat er alleen meiden meededen, dus laat die jongens maar komen." Een van de kinderen vertelde tijdens de opening dat de cursus ook heel mooi is om erachter te komen wat een Ipad allemaal kan. "Dat is veel meer dan alleen filmpjes kijken." 

De cursus en de expositie worden mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Welzijn West Betuwe, de de IPads aanschafte. De Pluk en Bibliotheek Rivierenland zijn gastheer van Ien en de cursisten en bieden de expositieruimte aan.