• Steinar, het overleden hert in de Dierenweide Geldermalsen.
• Steinar, het overleden hert in de Dierenweide Geldermalsen. Foto: Aangeleverd

Hertenkamp: 'Niet voeren'

geldermalsen • Voor de tweede keer in twee jaar tijd verloor Dierenweide Het Hertenkamp in Geldermalsen een hert aan verkeerd voer. De vrijwilligers van het gekoesterde hertenkamp roepen op last van de dierenarts dringend op om de beesten niet te voeren.

Een voorbijganger belde twee weken geleden met de beheerders omdat het hert Steinar schuimbekkend in de weide lag. Het beest was niet meer te redden door de dierenarts. Uit onderzoek bleek dat het dier was overleden aan bloedvergiftiging en een beschadiging van de maag, waar onder andere een fruitnetje in werd aangetroffen. Conclusie: verkeerd voedsel en teveel zoetigheid. Het is de derde keer dat een dier overleden is door verkeerd voedsel. Daarom volgt nogmaals de dringende oproep om de dieren niet te voeren. Het gewei van de overleden Steinar hangt zoals de traditie voorschrijft boven de deur van het schuurtje op de Dierenweide Het Hertenkamp, het dier zal gemist worden door de andere dieren, vrijwilligers en bezoekers.


Taizéviering 

tricht •  Zondag 5 februari om 18.30 uur is er een Taizéviering in de Sint Pieterskerk in Tricht. Dit meditatieve avondgebed biedt gelegenheid voor rust en bezinning aan de vooravond van een nieuwe week. Liederen uit Taizé worden afgewisseld met stilte, gebed en korte lezingen uit de Bijbel. De viering staat deze keer in het teken van een vredesgebed voor Oekraïne.


Inleveren goederen 

waardenburg • De jaarlijkse kerkmarkt bij de Hervormde Kerk (witte kerk) en in 'De Oude School' aan de Dorpsstraat in Waardenburg wordt dit jaar gehouden op zaterdag 10 juni 2023. Op donderdagavond 2 februari ussen 19.30 uur en 20.30 uur kunnen goed bruikbare spullen, boeken, draagbare kleding en speelgoed ingeleverd worden bij kerkelijk centrum 'De Oude School'.