• Helden: 'Niemand kan alles.'
• Helden: 'Niemand kan alles.' Foto: Aangeleverd

Prikkelarme voorstelling in De Pluk

geldermalsen • 'Helden' is een prikkelarme theater dansvoorstelling voor kinderen in de ontwikkelingsleeftijd van 5 tot 8 jaar. Het thema is: je bent een held als je helpt, maar je bent ook een held als je om hulp durft te vragen. De Vertelfabriek maakt voorstellingen die toegankelijk zijn voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. 

Dit houdt onder meer in dat bij deze voorstellingen het geluid, licht en tempo afgestemd zijn op de doelgroep. In samenwerking met De Pluk Geldermalsen en Welzijn West Betuwe maakt de Vertelfabriek op deze manier cultuur voor iedereen toegankelijk.

"De Vertelfabriek maakt speciale voorstellingen die op locatie gespeeld worden. Want wij vinden dat theater voor álle kinderen toegankelijk moet zijn. Voor kinderen in het bijzonder onderwijs bevat het reguliere theater vaak te veel prikkels. Hierdoor valt een grote groep kinderen van het speciaal onderwijs buiten de boot. Wij willen dat deze kinderen ook van theater kunnen genieten", zegt Anjo van de Vertelfabriek enthousiast. Ze nodigt ook de ouders, vriendjes en iedereen die mee wil komen van harte uit.

De voorstelling is op zaterdag 4 februari om 11.00 uur en 14.00 uur, Theater De Pluk Rijksstraatweg 64, Geldermalsen Reserveren via: www.bibliotheekrivierenland.nl

q via:www.bibliotheekrivierenland.nl