• Eerbetoon aan Leonard Cohen.
• Eerbetoon aan Leonard Cohen. Foto: Aangeleverd

Lingefilm: Eerbetoon, roadmovie en spannende animatiefilm

Algemeen

GELDERMALSEN • LingeFilm presenteert ‘Hallelujah, A Journey, a Song’ op vrijdag 3 februari (20:30 uur) en woensdag 8 februari (20 uur). Een eerbetoon aan Leonard Cohen met de making of het nummer ‘Halleluja’. Met de feelgood film ‘Presque’ op zaterdag 4 februari (20:30 uur) en dinsdag 7 februari (14:30 uur) nemen we je mee op een roadtrip van Zwitserland naar Zuid-Frankrijk met een directeur, een gehandicapte man en een overledene. Voor de kids is er ‘De Grote Speurtocht Naar Kapitein Opa’ FILM + KIDS op zondag 5 februari (11 uur autismevriendelijk en 14:30 uur met natuurlijk een activiteit).

Hallelujah, a Journey, a Song:

Wie kent het nummer ‘Hallelujah’ niet? We zingen op z’n minst allemaal feilloos het refrein mee. Maar of je nu de versie van Leonard meezingt is nog maar de vraag. Het was geen gemakkelijke opgave van de dichter/schrijver om het nummer uitgebracht te krijgen. Nadat het lied werd opgepakt door Jeff Buckley, John Cale en Bob Dylan, en uiteindelijk door de film Shrek, kwam het pas echt goed door in de hitlijsten. Filmmakers Dan Geller en Dayna Goldfine laten op indringende wijze en met veel gevoel, de ontwikkeling zien van een van ’s werelds bekendste hits aller tijden. 

Presque: 

Een bijzondere roadmovie waar toevallig twee mensen elkaar ontmoeten en een gezamenlijk avontuur aangaan. De een is de directeur van een uitvaartcentrum en de ander de gehandicapte Igor. Wanneer er een verzoek binnenkomt om een overledene van Zwitserland naar Frankrijk te brengen, biedt directeur Louis Caretti zich direct aan. Of dat is omdat hij ‘er even uit moest’, of dat de rit hem aantrok is dan nog niet helemaal duidelijk. Wat al wel snel duidelijk wordt is dat hij een verstekeling meeneemt: Igor. Een gehandicapte man, zeer vrolijk, intellectueel en geenzins afhankelijk van anderen. Samen op pad! 

De Grote Speurtocht Naar Kapitein Opa: 

Een spannende animatiefilm voor de jeugd. Compleet gek, met fijne liedjes en veel lol. De twee muzikanten Anderson en Nielson beleven knotsgekke avonturen in een treintunnel, met de meest vreemde wezens, een bozige conducteur en supergrote knuffels. Zullen ze Kapitein Opa vinden?

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50.
KIDS-FILMS: aanvang zondag 11:00 uur en 14.30 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.