Afgelast

west betuwe • Door het winterse weer waren de wedstrijden in de diverse voetbalcompetities afgelast.

Korfbal: Animo zonder veel moeite langs HKC

geldermalsen • Op papier was de ontmoeting tussen koploper Animo en rode lantaarndrager HKC geen spannend affiche. Maar ook deze wedstrijden moeten natuurlijk wel gewonnen worden om de koppositie vast te houden. HKC was zich duidelijk bewust van haar plek in deze wedstrijd en leek redelijk onbevangen te starten aan de wedstrijd. Animo pakte zoals verwacht het initiatief en de leiding in de wedstrijd (2-0), HKC sloot de rijen en hield Animo tot 3-2 aardig bij. Daarna kreeg Animo iets meer gevoel in de vingers en leken de doelpunten langzaam te gaan vallen (6-2). Voor de mensen die ingezet hadden op een monsterscore viel het wellicht wat tegen maar Animo werkte eigenlijk heel solide en zakelijk de wedstrijd af en liet zien domweg over een hoger basisniveau te beschikken dan de tegenstander. Een ruime voorsprong bij rust met een 15-5 tussenstand. Na rust zat HKC iets beter in de wedstrijd en pakte goed doelpunten mee in de tweede helft waardoor de marge flink bleef maar nooit op zou lopen naar meer dan +20. In de slotfase jaagde Animo nadrukkelijk op het 30ste doelpunt maar dat zou dan niet meer lukken, de wedstrijd werd beëindigd bij een 29-13 eindstand, 2 punten bij geschreven op weg naar de volgende speelronde. De volgende speelronde treft de selectie Juliana in Oud-Gastel. Deze ontmoeting stond vorig seizoen al op het programma, echter werden beide ploegen niet aan elkaar gekoppeld en in verkorte zaalcompetitie.  Animo kan zich opmaken voor een duel met de huidige nummer 6 van de ranglijst.

Basisscholen Tafeltennistoernooi

haaften • Uitslagen 40e Basisscholen Tafeltennistoernooi, gehouden  in de Burcht van Haeften te Haaften. Ladies'Cup: 1. Annely van Arendonk (De Kievitsheuvel - Hellouw), 2. Marit de Jongh (Goudenstein - Haaften) Groep B (= groep 7 en lager): 1. Bart van Zandwijk (De Kievitsheuvel - Hellouw) 2. Annely van Arendonk (De Kievitsheuvel - Hellouw) 3. Frans de Jong (School met de Bijbel – Herwijnen) Groep A (= groep 8): 1. Marit de Jongh (Goudenstein - Haaften) 2. Martijn Vos (Goudenstein - Haaften) 3. Louis van Zee (De Kievitsheuvel - Hellouw) Scholenprijs: 1. Goudenstein (Haaften) 2.         De Kievitsheuvel (Hellouw) 3. School met de Bijbel (Herwijnen

Bridgeclub Geldermalsen

geldermalsen • Uitslag 3e zitting van de 3e ronde. A-lijn: 1. Elly Rietstap en Anneke Diemel 61.46 % 2. Lenie Versteegh en Peter Bolland 60.76 % B-lijn: 1. Frida de Graaf en Wouter Holtzer 69.38 % 2. Henny Kuyten en Cor de Boer 68.75 % C -lijn:1. Nathalie van Verschuer en Godelieve Bun 68.30 % 2. Bets van Ijssel en Anja van Mourik 65.19 %