IKC Binnenste Buiten

tricht • Na een intensief traject om te komen tot één school voor Buurmalsen en Tricht was er vorige week de onthulling van de nieuwe naam voor de toekomstige school. De verwachting is dat in augustus 2024 de nieuwbouw gereed is voor een nieuw schooljaar. 

Wat gaat er binnenkort gebeuren vraagt directrice Karin Hakkert aan de kinderen: "De school gaat plat", gillen ze terug. Het houdt niet alleen de kinderen bezig, ook voor ouders in de twee dorpen was het belangrijk om tot een nieuwe school te komen. Na de nieuwbouw staat er een gebouw waar ook de samenwerking met Chapeau kinderopvang gezocht is. Alles onder één dak, vandaar ook de naam: Integraal Kindcentrum. In een speciaal voor de onthulling geschreven lied zingen de kinderen over de onderwijsvorm waarbij straks ook ruimte is voor natuur en veel buiten. In het nieuwe logo staat avontuur, verbinding en verwondering specifiek genoemd. Voor de naam werden ruim 150 suggesties gedaan, hierna ging een commissie aan de slag en bleven drie namen over. Na een verkiezing kwam 'Binnenste Buiten' als winnaar bovendrijven. "Pim Spijker, voorzitter van Fluvium is trots op de samenwerking in Buurmalsen en Tricht en de IKC vorm. "Straks fluitend naar school, net als in het liedje. De fusie was hard werken maar nu gaan we vooruit. Het huidige schoolgebouw gaat in de zomervakantie tegen de vlakte. Er wordt nog gesproken over de tijdelijke locatie, waar de kinderen een school moeten overbruggen. Daarna is het tijd om de nieuwe school te betrekken. 


Gymleider gezocht

haaften • Gymvereniging Wilskracht in Haaften is een vereniging voor gymnastiek voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 25 jaar. In de sporthal van de Burcht van Haeften wordt wekelijks les gegeven aan diverse groepen. In verband met het vertrek van een van de trainers wordt gezocht naar een nieuwe trainer. Specifiek wordt gezocht naar een trainer die lesgeeft aan de twee groepen jongeren in de leeftijd van 10 tot 25 jaar op maandag van 18.00-20.00 uur  Mensen met interesse en ervaring met lesgeven/assisteren worden gevraagd zich te melden. Wilskracht biedt een enthousiaste groep, een breed aanbod aan divers materiaal (nieuw of goed onderhouden) en vanzelfsprekend een passende vergoeding. Het eventueel volgen van een opleiding is met het bestuur bespreekbaar. Meer informatie via: wilskracht@live.nl.


Vakantiegezinnen 

regio • Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan voor kinderen uit diverse Europese landen. Maar er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken. Want door de energiecrisis zijn er extra veel kinderen uit eigen land die te maken krijgen met armoede. Onder andere in Gelderland wordt er gezocht naar gezinnen die komende zomer een kindje uit Nederland willen uitnodigen. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.europakinderhulp.nl/vakantieouders