• Tim van Dijken tijdens een van de wedstrijden voor VV Tricht.
• Tim van Dijken tijdens een van de wedstrijden voor VV Tricht. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

'Ik voel me thuis bij Tricht'

tricht • Voor en tijdens de winterstop gonsde het in Tricht van de geruchten dat Tim van Dijken zou vetrekken bij de tweedeklasser. Er werd door verschillende clubs aan de veel scorende spits getrokken. Dat is niet verwonderlijk want er lijkt dit seizoen geen maat te staan op Van Dijken. Hij scoorde in de eerste seizoenshelft maar liefst negentien keer. Tegen Schelluinen maakte hij het helemaal bont en stond de teller op zes doelpunten.

Toch legt de 21-jarige spits de belangstelling naast zich neer en blijft hij Tricht trouw. Van Dijken: “Er was belangstelling van tweede, derde en vierde divisieclubs. Het meest concreet was Kozakken Boys. Zij zijn de enigen waarmee ik in gesprek ben geweest. Het scheelde niet veel of ik had in Werkendam gevoetbald, maar ik heb toch besloten om bij Tricht te blijven.”

De reden laat zich raden. Tim van Dijken komt uit een echte groen-witte familie. Hij voetbalt samen met zijn tweelingbroer Luke in de hoofdmacht en zijn vader Julian was jarenlang eerste elftalspeler bij Tricht. Daarnaast was zijn opa Jan van Arkel jarenlang het boegbeeld van de bloeiende vereniging. De in 2019 overleden Van Arkel was decennialang (ere)voorzitter. Tim vertelt: “Tricht is een hele mooie club en ik voel me hier thuis. Ik heb hier alles, mijn familie en vrienden. Bovendien wil ik hier eerst iets neerzetten voor ik eventueel naar een andere club ga. Verder ben ik druk met mijn studie Accountancy bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Die hoop ik volgend jaar af te ronden. Ik heb besloten dat ik ook na de zomer in Tricht voetbal. Daarna kijk ik of ik misschien een stapje hoger kan voetballen”, aldus Van Dijken.

Dat Van Dijken ook volgend jaar te bewonderen is op Sportpark Crayestein wordt zeer gewaardeerd in Tricht. De tweebenige aanvaller is tijdens het afgelopen voetbalgala verkozen tot speler van het jaar. De bescheiden Van Dijken: “Dat was een leuke avond. In 2020 werd het voetbalgala voor het eerst georganiseerd. En na corona was dit de tweede keer. Vooraf konden de leden van Tricht onder andere de trainer, keeper en speler van het jaar kiezen. Tijdens dit gala werd dit bekend gemaakt en ik viel ook in de prijzen.”

Tim had dit seizoen nog meer kunnen scoren. De laatste wedstrijden voor de winterstop zat hij geblesseerd op de bank. “Ik had last van mij enkel. Die had een opdonder gehad. Ik heb nog een MRI-scan laten maken, maar daarop zagen ze niets bijzonders. Met rust moet het herstellen. De winterstop kwam zeer gelegen. Afgelopen week heb ik voor het eerst meegetraind. En behoudens kleine pijntjes heb ik geen terugslag. Deze week ga ik weer vol trainen en kijken we wat mijn enkel aan kan. Ik hoop volgende wedstrijd tegen Wieldrecht weer mee te doen.”

Tricht staat nu negende en deze positie is vanwege de versterkte degradatieregeling niet vellig. Maar Van Dijken is vol vertrouwen. “Wanneer we een fitte selectie kunnen houden weet ik zeker dat we ons vellig spelen.” Voordat de winterstop begon, kampten er meer spelers met blessures. Ramon van Soelen en Pepijn Lambregts waren niet fit en moesten een aantal wedstrijden verstek laten gaan. Maar net als Tim zijn deze spelers ook op de weg terug. 

'Er was belangstelling van divisieclubs. Het meest concreet was Kozakken Boys.'

Van Dijken hoopt stiekem nog op een periodetitel. Maar volgens hem is Papendrecht de gedoodverfde favoriet voor de titel. “Zij hebben nog maar één keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen. De laatste wedstrijd voor de winterstop speelden wij tegen hen. Bij een 1-1 stand kreeg een speler van Papendrecht rood. Toch sleepten zij er met tien man een 1-3 overwinning uit. Een sterke ploeg met veel routine en het geluk van een kampioen.”

Er volgen cruciale weken voor de ploeg van trainer Jacob van Zanten, die zijn contract voor een jaar heeft verlengd. Aanstaande zaterdag spelen ze tegen concurrent Wieldrecht en hierna zijn laagvliegers Woudrichem en Altena aan de beurt. Bij goede resultaten kan Tricht zich richten op de subtop. Een fitte Tim van Dijken zal daar een belangrijke rol in spelen.