• Emily, een kostuumdrama draait bij Lingefilm.
• Emily, een kostuumdrama draait bij Lingefilm. Foto: Aangeleverd

Programma Lingefilm: Deense feelgood en poëtisch drama

Algemeen

geldermalsen • Lingefilm toont de komende weken het Deense feelgood drama Rose (vrijdag 27 januari om 20:30 uur en woensdag 1 februari om 20 uur), een humoristische en ontroerende film over iemand die ‘anders’ is. Het schitterende poëtische kostuumdrama Emily draait zaterdag 28 januari (18 uur DINER + 20:30 uur FILM) en zondag 29 januari (20 uur) en verhaalt over het mysterieuze leven van Emily Brontë, de beroemde schrijfster van Wuthering Heights (1847). DINER is uitverkocht en FILM zijn op zaterdag nog enkele plaatsen beschikbaar.

Rose
Een feelgoodmovie waarbij een Deens gezin een busreis maakt op vakantie naar Parijs en daarbij verwikkeld raken in allerlei bijzondere situaties. Ellen neemt haar zus Rose mee die schizofreen is en met medicijnen een redelijk normaal leven leidt. Eenmaal in Parijs blijkt Rose op zoek naar iemand uit haar verleden en dit leidt tot veel hilarische situaties waarin zij iedereen voor zich weet te winnen. De film is in Denemarken een enorm succes, door de humor en de medemenselijkheid.

Emily
Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile). Frances O’Connor maakt met EMILY een schitterend regiedebuut met een topcast, met een schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 20:30 uur en zaterdagavond (DINER + FILM) 18.00 uur, zondag- en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. 

E-tickets via www.lingefilm.nl.