WHV wint thuiswedstrijd met 4-0

asperen • De Asperense volleyballers speelden vrijdag hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. WHV won de wedstrijd met 4 – 0.

Het liep soepeltjes aan Asperense zijde. Aan de hand een een goede servicedruk werd het spel van de tegenstander onder druk gezet. WHV daarentegen wist de bal steeds aardig bij spelverdeler Niels Reder te krijgen. Door een prima variatie in het spel had de verdediging van Vollido het lastig en liep de thuisploeg naar een comfortabele voorsprong om uiteindelijk met 25 – 13 de eerste setwinst te pakken. De tweede set begon even wat moeizamer maar al snel wist WHV de draad weer op te pakken. Deze set ging met 25 - 19 naar Asperense zijde.

Coach Mirjam Steenis had beide time-outs nodig om de ploeg in de derde set weer op de rit te krijgen. Na de tweede time-out op een 13-20 achterstand startte WHV de inhaalrace aan de hand van een mooie servicereeks van Ewout de Jong. Spelverdeler Niels Reder schakelde over naar wat snellere aanvalsballen waardoor de verdediging van Vollido weer even moest schakelen. Zo pakte WHV alsnog op knappe wijze de derde set met 25 - 23.
In de vierde set verving Nick de Jong de moegestreden Wildrik van de Plassche. Hoewel Vollido tot 20-20 bij kon blijven was het daarna WHV dat opnieuw de lead pakte. Via een prima servicereeks van Niels Reder kwam de thuisploeg op matchpoint die direct werd verzilverd. Daarmee werd het 4-0 zodat de volle vijf punten in Asperen bleven. Aankomende vrijdag wacht de volgende wedstrijd. Dan mag WHV op bezoek in Hardinxveld.