• Top verkopers Grote Clubactie in het zonnetje gezet.
• Top verkopers Grote Clubactie in het zonnetje gezet. Foto: Cees Hoogteyling

Spannend jaar voor Scouting

geldermalsen • Januari is voor veel verenigingen een mooi moment om plannen voor de toekomst aan leden en belangstellenden kenbaar te maken. De nieuwjaarsbijeenkomst is het moment om bij te praten. Het bestuur, onder aanvoering van Remco Kaijen, mocht naast de vele ouders ook bestuursleden van de Oranjevereniging, Dorpsraad, Lions, Rotary en enkele raadsleden verwelkomen.

Léon van Treijen, algemeen bestuurslid: “We hadden wel wat belangstelling verwacht, maar dit is toch geweldig. Onze vereniging met honderdvijftig leden en veertig kaderleden en daarmee houden we de Scouting draaiende. Dat wil niet zeggen dat vrijwilligers niet welkom zijn. We hebben op dit moment een ledenstop bij de welpen. We werken eraan om dit gauw te verhelpen.”

Groot draagvlak

Voorzitter Remco: “We ervaren dat onze Scouting een groot draagvlak heeft bij de inwoners. We proberen als Scouting bij tal van evenementen hand-en-spandiensten te verlenen. Wat zo mooi is bij ons, het huidige kader en de groepsleiders komen uit onze eigen kweek. We zijn de kweekvijver voor de toekomstige vrijwilligers en bestuursleden. Dat is geen wijsheid van ons, maar het hoofdbestuur heeft daar een onderzoek naar gedaan. Sociale gevoelens hopen we bij onze kinderen door te ontwikkelen.”

In zijn toespraak neemt voorzitter Remco Kaijen de aanwezigen mee naar het verleden. Hij is van mening dat de Scouting Graaf van Gelre, die in 1932 al werd opgericht en tot 2003 heeft bestaan, in 2009 weer werd opgestart, een onlosmakelijk onderdeel is van de geschiedenis van Geldermalsen. Met de herstart heeft de Scouting veel hobbels moeten overwinnen. Nu dacht het bestuur het gevonden te hebben, toen ze  een loods van de gemeente mochten huren. Toch is het weer een onzekere tijd. De gemeente heeft wel toegezegd mee te zoeken naar een passende oplossing.

Aanwezige raadsleden Petra van Kuilenburg, Mario Kock en Bert van Erkom schrokken, toen ze hoorden dat naast alle inzet van vrijwilligers er aan het gebouw voor ruim 60.000 euro is verbouwd. Petra: "Als raad moeten we zorgen dat er snel duidelijkheid komt. Dit werk is te belangrijk. Corso en Scouting hebben hier recht op."