Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vijftig koopwoningen gebouwd in Ophemert

ophemert • in 2024 wordt ophemert uitgebreid met vijftig koopwoningen . Ontwikkelaars konden zich aanmelden voor het woningbouwproject Slingerbos. Bolton Ontwikkeling uit Woerden kwam met het winnende plan. 

Bolton kwam met een plan waarbij nul-op-de-meterwoning worden gerealiseerd en waarbij de woningen natuurinclusief en klimaatadaptief worden gemaakt. Met de bouw worden zoveel mogelijk hergebruikte (circulaire) materialen gebruikt. In de woonwijk komen koopwoningen waaronder starterswoningen, seniorenwoningen en vrijstaande woningen in verschillende prijsklassen. Daarnaast realiseert woningcorporatie de Kernen 15 sociale huurwoningen. Het doel is om in 2024 te bouwen.

Verkoopprocedure
Woningbouw is een belangrijk item in West Betuwe. In het woningbouwprogramma staat dat de gemeente 2600 woningen wil realiseren. In het verleden heeft de gemeente grond gekocht aan de rand van Ophemert. Deze grond gaat gebruikt worden voor het woningbouwproject Slingerbos.

In het voorjaar van 2022 is het verkoopproces van de woningbouwlocatie Slingerbos in Ophemert opgestart. De voorselectie is in het voorjaar afgerond en daaruit zijn drie marktpartijen voortgekomen. Op 20 september heeft het college van B&W de kaders van deze selectiefase vastgesteld. De geselecteerde partijen hebben tot 11 november 2022 de mogelijkheid gehad om hun bieding uit te werken en in te dienen. 

Een sfeerimpressie van het plan van Bolton Ontwikkeling B.V. staat op www.westbetuwe.nl/woningbouw-ophemert-slingerbos