donderdag 8 juni

Openingsconcert orgelzomerserie Grote Kerk door Arjan Versluis
20:00, Gorinchem, Grote Kerk, Groenmarkt 7. De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, hoopt op deze avond het beroemde Bätz/Witte-orgel te bespelen en de orgelzomerserie te openen. Deze avond staat in het teken van orgelliteratuur met werken van Johann Sebastian Bach, Georg Dietrich Leyding, Felix Mendelssohn-Bartholdy en improvisaties. De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open. De entree is 15 euro en voor kinderen onder de 15 jaar is de toegang gratis. Meer informatie op gorinchemorgelstad.nl.

vrijdag 9 juni

Nacht van gebed in Asperen
19:30-2:00, Asperen, Gebouw Salem, Voorstraat 3.Dit jaar wordt de Open Doors Nacht van gebed georganiseerd in Gebouw Salem. We bidden onder andere voor christenen in Noord-Korea, Afghanistan, Kirgizië, Nigeria en India. In deze landen worden christenen vervolgd vanwege hun geloof. Er kan tussen 19.30 uur en 2.00 uur op elk moment binnengelopen worden. Voor informatie: Annemarie Asmus 0624983434.

Nacht van gebed in Hagestein
20:00-23:00, Hagestein, Dorpsstraat 21.Open Doors houdt een nacht van gebed voor de vervolgde kerk. Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in Jezus. Zij vragen dringend om gebed. Er wordt gewerkt met tijdsblokken van een uur waardoor de aanwezigen kunnen kiezen welk tijdstip uitkomt. Tijdens de nacht van gebed horen we verhalen van vervolgde christenen en bidden we voor hen. Neem voor vragen contact op met Jacqueline Reijersen van Buuren via 06-12904320. Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht.

zaterdag 10 juni

Vogelbeurs 'De Vogelvriend'
09:00 - 12:00, Leerdam, Verenigingsgebouw de Vogelvriend. Vogelvereniging De Vogelvriend organiseert op 10 juni haar maandelijkse vogelbeurs. Er is nog plaats voor mensen die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen. Er zijn bestuursleden aanwezig voor eventuele info over een lidmaatschap of het kweken van vogels. Het verenigingsgebouw van De Vogelvriend bevindt zich aan de P.M. van Gentstraat 23 in Leerdam.

Auto Puzzelrit in Leerdam
11:00, Leerdam, Wijkvereniging West-End organiseert op zaterdag 10 juni weer een gezellige puzzelrit. Men start op 11:00 uur vanaf de parkeerplaats bij wijkvereniging West-End aan de P.M. van Gentstraat. Deelname kost 10 euro per deelnemer, inclusief de route, een lunch en onderwek een kop koffie met wat lekkers. Kinderen tot 12 jaar rijden gratis mee. Het winnende team wint een taart. Opgeven kan via Dave Manuputty via 06-53485218.

Choral Evensong
17:00, Gorinchem, Grote Kerk. Het Gorcum Boys Choir zingt weer veel nieuwe prachtige composities tijdens de Evensong. Ook deze keer weer met begeleiding van stadsorganist Arjan Versluis. De precentor is Ds. Jacco Overeem uit Woerden. De lezingen houden verband met de zondag van het kerkelijk jaar, de 'tweede zondag na Pinksteren. De aanvang is 17.00 uur en de toegang is vrij. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Play-In Concert Excelsior Vianen
19:30, Vianen, Oosterlicht College. Harmonie Orkest Excelsior organiseert zaterdag 10 juni een Play-in en een concert. Gedurende één dag oefenen de in totaal 100 muzikanten uit het hele land een aantal stukken in. Aan het eind van de dag geven zij gezamenlijk een spetterend concert. Het programma bestaat uit een gevarieerd repertoire. Het concert vindt plaats in het Oosterlicht College aan de Uithoflaan 1 in Vianen. De zaal gaat open om 19.00 uur en het concert start om 19.30 uur. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.excelsior-vianen.nl.

Vinylparty
20:30, Everdingen, Dorpshuis ’t Knooppunt.Dj’s Bol, Jan, Bertus en Cees draaien plaatjes variërend van Rock, Nederpop, Disco Soul tot Rockabilly Rock & Roll. Dit alles is hosted by 3 men in black. Pick-ups, draaitafels, singles en Lp’s zijn weer helemaal hot; een swingende party dus! Toegang is gratis.

zondag 11 juni

15e Openluchtdienst in Leerdam
14:30, Leerdam, Dr. Reilinghplein.Er wordt weer een bijzondere dienst gehouden. De organisatie Leerdam Praise zet honderden stoeltjes klaar voor een speciale jubileumeditie van de Openluchtdienst. Het thema is ‘Vul mij opnieuw’ en dit jaar spreekt Hans Maat hierover. Daarnaast staat ook dankbaarheid centraal in deze Openluchtdienst, want de organisatie viert het 15-jarig jubileum. Net als voorgaande jaren bestaat een groot deel van het programma uit muziek. De opbrengst van de collecte die wordt gehouden, is voor de onkosten van de Openluchtdienst. Kijk voor meer informatie op de socialmedia van Leerdam Praise of op de site: www.leerdampraise.nl.

Poëzie en zang Podium Vianen Lekpoort
15:00 - 17:30, Vianen, Voorstraat 2. Dit keer ook een performance gedichten van Christina Kyra van Ramele. Christina combineert in haar nieuwe bundel ‘Meerstemmig - In taal en in beeld’ haar gedichten met beeld, als een ode aan de kunst. In haar performances visualiseert zij haar teksten in expressie, intuïtie en emotie. Podium Vianen Lekpoort. Alle stijlen. In intieme ongedwongen sfeer zingen, een instrument bespelen performen of lekker komen luisteren en je laten inspireren. Publiek kan vrij in- en uitlopen. Op vleugel Seoie Jung. Gratis entree, vrijwillige donatie. Deelnemers op podium 5 euro, (jongeren tot 24 gratis). Indien begeleid op piano 10.00 euro. Eigen begeleiding of instrument zeer welkom. Bel voor meer info: 06-55863705.

dinsdag 13 juni

Buitenspeeldag
15:15, Leerdam, Natuurtuin, Memel.BSO Wijs! Leerdam organiseert de Nationale Buitenspeeldag in Leerdam. Iedereen die dat wil kan mee komen spelen. We gaan magneetvissen, er is een zakmesles, we kunnen in bomen klimmen, knutselen en lekker spelen in de Natuurtuin. Kom ook! Opgeven is niet nodig.

woensdag 14 juni

Vaderdagknutsel bij Creabeez
14:15-15:30, Vianen, Bibliotheek.Alle kinderen in Vianen en omstreken kunnen voor hun stoere, lieve vader iets leuks maken. En met een beetje hulp van CreaBeez zal dat zeker lukken. Bovendien wordt de creatie na afloop meteen ingepakt en voorzien van een mooi lint. De leeftijd is vanaf vijf jaar en de kosten zijn € 4,50. Wel graag aanmelden via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan, tel. 06-18793980.

vrijdag 16 juni

Jubileumbingo bij LRC Leerdam
20:00, Leerdam, Glaspark. Vanwege het 65-jarig bestaan van LRC Leerdam organiseert de club een extra jubileumbingo. Er zijn tien rondes met geldprijzen en een jubileum superronde met de hoofdprijs van 250 euro. Het totale prijzenpakket bedraagt 1.000 euro. Een enkel boekje kost 10 euro en een dubbel boekje 15 euro. De kaarten voor se superronde kosten 2 euro per stuk. De kantine is geopend vanaf 19:00 uur, om 20:00 uur gaan de bingoballen rollen.

zaterdag 17 juni

Familiedag LRC Leerdam
08:30 - 23:00, Leerdam, Glaspark. LRC houdt op zaterdag 17 juni de traditionele familiedag. Deze keer staat de dag in het teken van het 65-jarig bestaan van de club. Aan de indeling wordt nog gewerkt, maar de dag zal uit grofweg drie delen bestaan. Overdag voetballen teams op een half veld tegen elkaar tijdens het familietoernooi. Iedereen mag meedoen, elk team moet wel twee LRC-leden binnen de gelederen hebben. Na het toernooi volgt er een barbecue, die wordt aangeboden door het bestuur aan alle leden. De familiedag wordt afgesloten met een feestavond. De muzikale invulling blijft nog even geheim, maar de avond zal worden afgesloten door DJ Ron Stutz. Aanmelden voor de familiedag kan via www.vvlrc.nl.