Koffie-ochtenden

Leerdam • Elke woensdagmorgen verwelkomt gebouw Maranatha aan de J.A. Burgersstraat 10 in Leerdam om 9.30 uur koffieliefhebbers voor een gezellig samenzijn.

Drie vriendelijke dames zetten tafels en stoelen klaar, versieren ze met kleurige kleedjes en bloemenvaasjes. Terwijl het koffiezetapparaat pruttelt en koekjes worden verdeeld, wordt er druk gepraat. Dit initiatief begon ruim een jaar geleden en is een plek waar mensen graag bijeenkomen om onder het genot van een kopje koffie/thee te kletsen. Iedereen is welkom, zoals vermeld op de banner aan het hek van Maranatha.

Dit idee is niet afkomstig van de kerk, maar komt voort uit de gemeenschap zelf. Het doel was om een ontmoetingsplek te creëren voor mensen die behoefte hebben aan wat gezelligheid. Gebouw Maranatha bood graag ruimte aan dit initiatief, waarbij de ruime hal wordt gebruikt voor de koffieochtenden en een kleinere zaal voor sjoelen. De bijeenkomsten worden georganiseerd door zes enthousiaste vrijwilligers die met liefde zorgen voor koffie, een luisterend oor en een warme sfeer. De kosten zijn minimaal, aangezien de ruimte gratis ter beschikking wordt gesteld en de gasten vrijwillig bijdragen aan het koffiepotje. Soms wordt er getrakteerd door iemand die jarig is geweest.

Het succes van dit initiatief heeft ervoor gezorgd dat de koffieochtenden nu ook plaatsvinden in wijk West. In de Pauluskerk staat elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur eveneens koffie klaar.