Heukelum door na penalty's

DINTELOORD • Heukelum maakt nog altijd kans om tweedeklasser te blijven. Op bezoek bij Prinsenland stond er 120 minuten een stand van 2-2 op het scorebord, waarna Heukelum de strafschoppen beter nam.

Heukelum ging juist nog meet een comfortabele 0-2 voorsprong rusten. Benjamin Meijdam benutte een penalty nadat Tim Schwebke was gevloedr door de Prinsenland-doelman en Ricardo Papilaja verdubbelde die voorsprong. Heukelum-trainer Jerome Ceton: "In de eerste helft waren we zakelijk. We lieten hen aan de bal en ze waren wel gevaarlijk, maar bij ons stond het verdedigend erg goed. Na de rust hadden we dat minder goed op orde en dus komt Prinsenland met twee goals terug in de wedstrijd. Daarna was het nog even billenknijpen." Ons centrale duo (Yoerik van ‘t Pad en Joey Oudshoorn) blonk echter samen met doelman Max Borowski uit en hield ons op de been."

Eenmaal in de verlenging bleef het overleven voor Heukelum tot aan het eind van de eerste helft de vlam in de pan sloeg. Heukelum-speler Emre Gulpinar kreeg het aan de stok met een tegenstander, waarna die laatste hem bij de keel greep. Gulpinar kreeg geel, terwijl zijn opponent er moet rood vanaf moest. De staf en selectie van Prinsenland waren hier zo boos over dat ze van het veld liepen. Na tien minuten afkoelen kon het duel echter gewoon weer worden hervat. Gescoord werd er niet meer.

Strafschoppen
"Ik was er niet ongelukkig mee dat het uitdraaide op penalty’s, omdat ik weet dat wij een aantal ‘zekerheidjes’ hebben", aldus Ceton. Gelukkig trekken we inderdaad aan het langste eind en mogen we door. Ik ben trots op de geleverde strijd van mijn spelers vandaag, maar het was een erg zwaar duel."

Bij Heukelum benutte alleen Milan van de Werken zijn strafschop niet. Benjamin Meijdam, Tim Schwebke, Joey Oudshoorn en Ricardo Papilaja waren allen wel trefzeker.