Groot-Ammers pakt titel na waar voetbalgevecht

HELLOUW • Groot-Ammers heeft zich zaterdag verzekerd van de titel in 4E. In een waar voetbalgevecht werd er met 2-3 gewonnen bij ASH, dat door de nederlaag naast de nacompetitie om promotie grijpt.

Groot-Ammers begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al na twee minuten op voorsprong via Chiel Sluijs. Een eigen goal van Peter van Herk betekende de 0-2. Nadat Marijn Hak de aansluitingstreffer maakte, zette Stand Folst de bezoekers nog voor rust op 1-3. Er leek dus niets aan de hand, maar na de pauze besloot ASH nog een keer alles te geven. Danny Bijl maakte 2-3 en had een uitgelezen mogelijkheid om ook de 3-3 te maken. Zijn strafschop ging echter hoog over. Groot-Ammers hield stand en kroonde zich tot kampioen.

Trots
Ammers-trainer Bertus van Schaik was trots op zijn kampioensploeg. “Zo’n kampioenswedstrijd is altijd spannend. Onnodig, maar alles zat er wel in. Ik ben ontzettend trots op deze jonge groep. Ze hebben de nodige stappen gemaakt en daar gaan we in de derde klasse verder aan werken. Deze club leeft. Nu eerst een biertje, ik zal niet vroeg thuis zijn vanavond.”