Terugkomdag Eiland Leerdam

Leerdam • Het Eiland in Leerdam krijgt een stevige impuls en is straks toekomstbestendig, duurzaam en vooral een plek om gelukkig en betekenisvol oud te worden. Dat is de inzet van de vele betrokkenen bij de plannen. Inmiddels is er sinds de start in maart een berg werk verzet. Zo is er de afgelopen periode met betrokken bewoners en buurt nagedacht over de meest relevante onderwerpen. Over alles wat de revue is gepasseerd willen de initiatiefnemers iedereen graag bijpraten. Dat doen ze tijdens de Terugkomdag op dinsdag 16 mei, om 19.30 uur op Eiland 1 in Leerdam.

Tijdens het werkatelier zijn wekelijks op basis van de opgehaalde wensen de thema’s in beeld gebracht: ontmoeten, gebouwen & volumes, inrichting openbare ruimte, verkeersveiligheid, openbaar vervoer en winkels. Daarnaast werd ter inspiratie een bezoek gebracht aan Liv inn in Hilversum, het meest vernieuwende voorbeeld van ouderenhuisvesting-nieuwe-stijl.

Dit alles leverde veel input op voor de Terugkomdag op 16 mei om 19.30 uur. Op deze dag wordt nog geen kant-en-klaar plan gepresenteerd, maar het bevat de onderdelen die van belang zijn voor het toekomstige ontwerp. De belangrijkste vraag aan de aanwezigen is of de initiatiefnemers de wensen goed hebben vertaald. Na deze Terugkomdag worden de plannen verder verfijnd en worden betrokkenen en belangstellenden door middel van achtwekelijkse Gangmakerbijeenkomsten op de hoogte gehouden van de voortgang.

Kijk voor de voortgang op www.habion.nl/projecten/eiland-leerdam.