• Brickfreaks Richard en Jaques (links en rechts).
• Brickfreaks Richard en Jaques (links en rechts). Foto: Aangeleverd

Tiende editie LEGO-event Leerdam

LEERDAM • De binnenstad van Leerdam zal op zaterdag 20 mei in het teken staan van de eerste informatie over een groots LEGO event van de Brickfreaksleerdam in het najaar op 20 en 21 oktober in sportcentrum Laco. Daar zal de sporthal ruimte bieden aan alles wat met lego te maken heeft. 

Grootser dan ooit  
Daar verrijst ook het jaarlijks diorama wat in 2020 voor het laatst te zien was. Door corona was het niet mogelijk om het gratis event te organiseren, maar nu wordt de tiende editie grootser opgezet dan ooit.

Door de gulle sponsoren zal 900m2 beschikbaar zijn om te kijken en spelen voor iedereen die maar iets heeft met LEGO. Twee dagen lang is het een walhalla voor de LEGO-liefhebber, verzamelaar of wie dan ook als het gaat om de alom bekende bricks.

Brickfreak vertellen
De brickfreaks vertellen zaterdag 20 mei in de binnenstad ter hoogte van het Appeltje/Koffie in de bakkerij, op straat (als het weer het toelaat), alles over dit feest en bouwen aan een enorm sculpture.

De winkeliers, de brickfreaks Richard en Jacques maar ook de Bazuin hebben er zin in.

Het 100 jaar bestaand muziekkorps zal het geheel muzikaal opvrolijken vanaf 13.15 uur, maar de brickfreaks zijn er al vanaf 11.00 uur.