• Tijdens een eerdere editie van Shakespeare in the Garden.
• Tijdens een eerdere editie van Shakespeare in the Garden. Foto: Aangeleverd

Shakespeare in the Garden

EVERDINGEN • Na twee succesvolle seizoenen is Shakespeare in the Garden terug voor een lente-editie: Henry V - The Making of a King. 

De voorstellingen worden gehouden in de tuin van Suzanne Allard, die haar huis en tuin volledig heeft ondergedompeld in Engelse sferen. Regisseur Maike Pijnappel heeft dit jaar weer een verrassende bewerking in petto van drie opeenvolgende theaterstukken van William Shakespeare. In de voorstelling volgt het publiek de jongvolwassen prins Hal. Terwijl zijn vader, Koning Henry IV, de onrust in het land tot bedaren probeert te brengen, houdt Hal zich alleen maar bezig met drank, feesten en kattenkwaad uithalen. Als zijn vader plotseling sterft, wordt Hal koning en moet hij zijn wilde haren afschudden en de verantwoordelijkheid voor het koningschap op zich nemen. De voorstelling geeft een kijkje in de geschiedenis van het Britse koningshuis, een heel toepasselijk thema in het jaar waarin de nieuwste koning van Engeland, Charles de III, wordt gekroond. 

Net als voorgaande jaren zijn er opvoeringen in twee varianten: Shakespeare Light: met een versgebakken scone en een kop thee in de pauze, en Shakespeare The Full Monty: met een heerlijke high tea die tussen de aktes wordt geserveerd. Shakespeare Light: 19, 20, 27 en 29 mei; aanvang 14.00 of 19.00 uur. Shakespeare The Full Monty: 21 en 28 mei; aanvang 14.00 uur

q  www.thepheasants.nl