zaterdag 13 mei

Vogelbeurs
9:00, Leerdam, Verenigingsgebouw 'De Vogelvriend', P.M. van Gentstraat 23.Vogelvereniging 'De Vogelvriend' te Leerdam organiseert haar maandelijkse vogelbeurs. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen. Voor eventuele inlichtingen omtrent het lidmaatschap of het kweken van vogels kunnen geïnteresseerden terecht bij één der bestuursleden die op de beurs aanwezig zijn. Tel. 0345-618024 of 616036 of 06-41468514. E-mail: info@devogelvriendl16.nl.Internet: www.devogelvriendl16.nl.

Coopmarkt Hei- en Boeicop
09:00, Hei- en Boeicop, Kerk. Op d.v. zaterdag 13 mei 2023 wordt achter de kerk in Hei-en Boeicop voor de 31ste keer onze jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Van 9.00 - 13.00 uur kunt u daar terecht voor antiek en curiosa, boeken en langspeelplaten, kleding, Moederdagartikelen, speelgoed en eigengemaakte wenskaarten. Ook deze keer weer ruime keus in perkplanten, datura’s, geraniums, tomaten-en komkommerplanten. Er is volop gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van koffie, broodje hamburger enz. Voor jong en oud valt er van alles te beleven. De sponsorwedstrijd, dit jaar de Heicopse water-race, vormt het einde van de markt.

25e editie rommelmarkt Lopikerkapel
9:30-14:00, Lopikerkapel, Hervormde kerk, Lopikerweg Oost 176.De 25 editie van de rommelmarkt rond de Hervormde kerk in Lopikerkapel staat op het programma. De eerste rommelmarkt was op 8 mei 1993, dus 30 jaar geleden. Door diverse omstandigheden zoals onder meer de MKZ-crisis, corona en het niet beschikbaar hebben van het kerkplein, zijn er vijf edities niet doorgegaan. Dit jaar dus een jubileum. Naast de rommelmarkt zijn er ook kramen met boeken, speelgoed, puzzels, koffie met wat lekkers, broodjes en snacks, ambachtelijk ijs (ook om mee te nemen), kinderhoek, grote verloting, bloemen en perkplanten, schiettent, creakraam, boeketten voor Moederdag, kleurwedstrijd voor de kinderen, moederdaggebak en nog veel meer. Tevens zijn er informatiestands over Open Doors en het project van Lieke en Magno in Rio de Janeiro.

Rommelmarkt
10:00-14:00, Leerdam, P.M. van Gentstraat 20.Rommelmarkt in het Wijkcentrum van Wijkvereniging West–End in Leerdam. De te huren tafels zijn 0,80 x 2,40 en kosten voor leden 10 euro per tafel, voor niet leden 12,50 euro per tafel. Aanmelden kan tot en met 8 mei via info@wijkverenigingwestend.nl of bel 06-29442774 of 0345-619622.

Voorjaarsconcert Euphonia
20:00, Meerkerk, De Linde. Muziekvereniging Euphonia Meerkerk houdt op zaterdag 13 mei een voorjaarsconcert in De Linde in Meerkerk. De muziekvereniging bestaat dit jaar 125 jaar en dat viert men met verschillende muzikale activiteiten, waaronder dus dit voorjaarsconcert. Tijdens de muziek brengt de vereniging muziek van door de jaren hen ten gehore. De zaal is open vanaf 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur.

zondag 14 mei

JAMPOP: Moederdag Middag Matinee
15:00, Everdingen, 't Knooppunt. JAMPOP organiseert de Moederdag Middag Matinee, in het café van Jörgen en Diana. Met Petra Saaleman, singer/songwriter. Had ooit haar eigen rockband maar kiest nu voor wat rustiger materiaal. Daarna een optreden van Gadget, soms met eigen werk maar vooral met bestaande songs die door de vierstemmige zang een heel eigen geluid opleveren. Entree is gratis. Kijk voor meer info op www.jampop.nl.

Choral Evensong in de Grote Kerk Vianen
16:00, Vianen, Grote Kerk. Op 14 mei zingt het koor de Choral Evensong in Vianen. Op het programma staan de bekende werken die thuishoren in een Evensong: het Magnificat en Nunc Dimittis (deze keer in een boeiende toonzetting van de Nederlandse organist en componist Hayo Boerema), de gezongen gebeden en de gereciteerde Psalm. Uiteraard ontbreken ook samen te zingen hymnes niet. Het geheel wordt verzorgd door Kamerkoor Cantiago o.l.v. Herman Mussche.

maandag 15 mei

Parkinson Café Nieuwegein
14:30, Nieuwegein, Fort Vreeswijk, Fort 1. Het onderwerp van het eerstvolgende Parkinson Café is Advance Care Planning. We staan erbij stil wat de deelnemers in de toekomst zouden willen. Inloop vanaf 14:00 uur met koffie en thee. Voor info email adres info@parkinsoncafenieuwegein.nl.

Inschrijven vierdaagse Vianen
18:00, Vianen, Sport- en Cultureel Centrum Helsdingen.Na jarenlange traditie van de Avondvierdaagse in Vianen in de derde week van juni, heeft de organisatie besloten om dit jaar in de maand mei deze oer-Hollandse traditie te houden, en wel van 22-25 mei met dit jaar als te wandelen afstanden zowel de 5 als de 10 kilometer. Voorinschrijving vindt plaats in Sport- en Cultureel centrum Helsdingen op maandag 15 mei van 18:00-20:30 uur. Deelname kost 4 euro voor wandelaars onder 17 jaar en 4,50 euro voor wandelaars die ouder zijn dan 17 jaar. Inschrijving op het veld is mogelijk op de eerste wandeldag: maandag 22 mei vanaf 17:30 uur. De tarieven zijn dan: respectievelijk 5 euro euro en 5,50 euro. Op de website www.avondvierdaagsevianen.nl worden de routes voor alle dagen gepubliceerd.

woensdag 17 mei

BoekStart Voorleespret in Vianen
10:30, Vianen, Bibliotheek. BoekStart Voorleespret is een gezellig moment samen bezig zijn voor volwassene en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Het is een goede gelegenheid om andere (groot)ouders/verzorgers van jonge kinderen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Het thema deze keer is ‘muziek’. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’. De kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen. Anniecke van Delft van Stichting Bindkracht komt vandaag Muziek op Schoot doen. Na het voorlezen gaan ouders en peuters onder begeleiding van Anniecke muziek maken en lekker dansen. Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen. BoekStart Voorleespret is vooral geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, maar ook jongere kinderen zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

zaterdag 20 mei

Rommelmarktschuur Ameide
9:00, Ameide, Hogewaard 2.De rommelmarktschuur in Ameide is geopend van 9.00 uur tot 14.00 uur. Er zijn ruim honderd kramen waarin alle koopwaar perfect is gesorteerd. De opbrengst van de verkoop is deze keer voor de Hervormde Gemeente Ameide.

Rommelmarkt Ameide
9:00, Ameide, rondom de Hervormde Kerk.Een klassieker op de zaterdag na hemelvaart: de rommelmarkt van Ameide. Deze grote rommelmarkt met meer dan 100 kramen biedt alle ingrediënten voor een gezellig dagje uit. Kom om mooie spullen te scoren of kom genieten van de gezelligheid onder het genot van een lekker bakje koffie of een goede lunch. Het kan allemaal! De rommelmarkt vindt rondom de Hervormde Kerk (Kerkstraat, Molenstraat en Hogewaard). Verkrijgbaar zijn onder meer antiek, curiosa, spelletjes, boeken, kleding, witgoed en meubels, allemaal perfect gesorteerd. Let op: boeken, lampen, groot huishoudelijk en ons restaurant (koffie en friet) staan rondom de boerderij aan de Hogewaard 2.

MEIMARKT LINGES LANDJE, Spijk
11:00, Spijk, Linges Landje. Voor de derde keer is er een sfeervolle Meimarkt in Voedselbostuin Linges Landje. Ontmoet lokale ondernemers uit de Betuwe die vanuit hun passie prachtige producten maken. Kom proeven, snuiven, informatie vergaren, inspiratie opdoen en natuurlijk genieten van koffie, thee of sap uit eigen boomgaard met homemade baksels. Beperkt parkeerplek, dus kom op de fiets!

Orgelconcert rond Hemelvaart en Pinksteren
16:00, Gorinchem, Groenmarkt 7.De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, hoopt deze middag het beroemde Bätz/Witte-orgel te bespelen. Hij is sinds 1 maart 2019 verbonden aan dit prachtige instrument. Versluis verzorgt het tweede orgelconcert van de orgelserie 2023 in de Grote Kerk. De deuren van de kerk zijn om 15:30 uur open. De entree is vrij met een collecte na afloop van het concert. Na afloop is er ook een gezellig samenzijn waar met elkaar en de organist nagepraat kan worden. Voor meer info en het concertprogramma: gorinchemorgelstad.nl.

zondag 21 mei

Voorjaarsconcert Song of Joy
15:00, Asperen, Dorpshuis. Het Gemengd Streekkoor “Song of Joy” uit Leerdam heeft weer een mooi Voorjaarsconcert in petto. Het concert zal worden gehouden op zondagmiddag 21 mei aanstaande om 15.00 uur in het Dorpshuis in Asperen. Onder leiding van Lex van Diepen zal het koor diverse gospels vertolken. Zij doen dat in samenwerking met Muriel Blijd, gospelzangeres bij uitstek die met haar prachtige stem weet hoe ze dit genre moet vertolken, en tevens met ons vast combo bestaande uit keyboard, basgitaar en drum. Daarnaast zullen ook enkele popklassiekers langskomen. Kaarten zijn te bestellen a 22,50 euro p/p (cafe complet) via 06-13232460 of via de website www.songofjoyleerdam.nl

donderdag 25 mei

Kennismaking met de Vrijmetselarij
19:30, Gorinchem, Molenstaar 75. Op donderdagavond 25 mei a.s. houdt de Vrijmetselaarsloge Orde & Vlijt in Gorinchem een voorlichtingsavond over vrijmetselarij. Elke man uit de regio, die zich serieus interesseert in de Vrijmetselarij en 18 jaar of ouder, is van harte welkom. Het is een gelegenheid bij uitstek om een goede indruk te krijgen van wat de Vrijmetselarij in het algemeen en de Loge Orde & Vlijt in het bijzonder, u kan bieden.

vrijdag 26 mei

Klaverjassen in Lexmond
19:30, Lexmond, Huis het Bosch. Kaartvereniging “Met Pit’, Zijderveld en De Zwaan in Huis Het Bosch organisereneen klaverjas meerkamp voor bedrijven, sportverenigingen, buurtverenigingen , kaartclubs of vriendengroepen. Aanvang 20.00 uur. Er zal worden gespeeld met teams van 8 personen en naast prijzen voor de verenigingen zijn er ook prijzen voor de individuele kaarters. Er kunnen 15 teams meedoen en de volgorde van inschrijving is bepalend. Inschrijven kan tot 20 mei bij Jan Verweij via de mail janverweij1951@gmail.com of via de app op 0641304532. Ook is het mogelijk via info@huishetbosch.nl. Het inschrijfgeld is 40 euro per team en wordt besteed aan de prijzen.

zaterdag 27 mei

Rommelmarkt Nieuwland
09:00, Nieuwland, Zijlkade. Op het terrein van Plywood B.V. aan de Zijlkade in Nieuwland zal de jaarlijkse rommelmarkt weer worden gehouden van 09.00 tot 14.00 uur. Om 10.00 uur gaat de verkoop bij opbod van start. Er is weer van alles te vinden, zoals speelgoed, boeken, pannen, meubels, gereedschap enz. Ook worden er verse bloemen verkocht en kunt u terecht voor koffie, ijsje of een lekker frietje.